Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Sportiskā Meteņdiena pirmsskolas izglītības iestādē "Pasaciņa"

Meteņi ir seni latviešu pavasara gaidīšanas svētki, kad daba pamazām mostas no ziemas miega un visapkārt jau jūtama pavasara elpa. Meteņos visiem jābūt jautriem, tāpēc arī Tukuma pirmskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” Meteņdienas svinības tika sarīkotas sportiskas un jautras. Tā kā ik pa laikam sniga vai lija un saulīte uzspīdēja vien īsu mirkli, “Pasaciņa” Meteņus svinēja bērnudārza telpās, pie tam divu dienu garumā - 27. un 28. februārī.

Jaunāko grupiņu bērni Meteņos ripināja bumbas “No ziemas līdz pavasarim”, izspēlēja lāča modināšanas rotaļu un kopā ar draugiem dancināja zaķi un putniņus. Lielāko grupiņu bērniem Meteņdienas sporta aktivitātes sākās ar jautro labirinta ceļu “No ziemas vārtiem uz pavasara pusi”, kur bērniem bija jārāpo caur tuneļiem un jāveļas pa vingrošanas paklājiem, kam sekoja atraktīvais “Skrējiens lielajās Meteņbiksēs” un tad jau visi devās uz sporta zāli.  Sporta zālē visi kopā mācījās iegriezt laiku uz pavasara pusi, trenēja uzmanību un veiklību Meteņdienas līnijas uzdevumā, dancināja ziemu un pavasari ar krāsainajām bumbām un, kā jau Meteņos pienākas, metās nobraucienā pa slīdkalniņu tieši bumbiņvannā.   

Kas tie par Meteņiem bez Meteņdienas zupas? Tikai, lai zupu izvārītu, vispirms no pupiņām jāizlasa kastaņi. Mazo bērndārznieku čaklie, kustīgie pirkstiņi šo darbiņu paveica ļoti ātri.

 

Tukuma pirmskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” jautri un sportiski nosvinēta Meteņdiena.

Visi kopā gaidīsim pavasari!

 

Plašāka informācija un bildes no PII "Pasaciņa" Meteņdienas sportiskā pasākuma

 

Sagatavoja

Agnese Matvejeva

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

pēc PII “Pasaciņa” sporta skolotājas Ingas Bičoles iesūtītās informācijas

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd