Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Drošības kampaņa “Apstājies.Paskaties.Pamāj.” Pūres pamatskolā

Uzņēmuma “VOLVO” veiktās reālo satiksmes negadījumu analīzes rezultāti liecina, ka vairumu ceļu satiksmes negadījumu izraisa cilvēku rīcība, un bērni ir visneaizsargātākie ceļu satiksmes dalībnieki. Tāpēc “VOLVO” pievērš ļoti lielu uzmanību visiem drošības aspektiem, kā arī izstrādā daudzas inovatīvas drošības funkcijas saviem produktiem. Sabiedrisko attiecību aģentūra Oglivy PR,

pārstāvot uzņēmumu Volvo Truck Latvia, ir aizsākusi drošības kampaņu „Apstājies. Paskaties. Pamāj.”, kuras mērķis ir izglītot bērnus visā pasaulē par ikdienas satiksmes riskiem.

Plašāk par kampaņu:

 

Šīs kampaņas ietvaros Pūres pamatskolā 8. martā 1. – 4. klašu skolēniem notika   “Volvo Truck Latvia” rīkotais pasākums par drošību uz ceļa,  jo Pūre ir viena no tām apdzīvotajām vietām Latvijā, kas atzīmēta “Volvo Truck Latvia” izstrādātajā kartē kā vieta ar intensīvu kravas transporta satiksmi skolas tuvumā. KARTE (.pdf )

Kampaņas pasākuma laikā bērniem tika demonstrēta īpaša šai kampaņai radīta multfilma par kravas automašīnas šoferi Juri un bērnu drošību satiksmē, kuras tekstu ierunājis pazīstamais mūziķis Shipsea (Jānis Šipkēvics). Pēc filmiņas noskatīšanās kopā ar bērniem tika pārrunātas svarīgākās lietas par drošību uz ceļa, kā arī tika sniegtas atbildes uz bērnu jautājumiem.  Pēc teorētiskās daļas bērniem notika arī praktiskas aktivitātes – darbs grupās, izspēlējot dažādas situācijas, lai saprastu un zinātu, kā rīkoties, redzot kravas automašīnu. Un, protams, skolas pagalmā bērniem  tika dota iespēja iepazīties ar reālu kravas automašīnu, ļaujot kaut uz mirkli iejusties tās vadītāja lomā un praktiski  pārliecināties par ceļa pārredzamību no automašīnas vadītāja vietas, uzzināt par kravas auto manevrētspēju, bremzēšanas ceļu, “aklajiem punktiem” un citām svarīgām lietām, kas jāzina un jāņem vērā, lai justos un pārvietotos droši uz ceļa un ceļu satiksmē.

Visiem pasākuma dalībniekiem ”Volvo Truck Latvia” bija sarūpējis dāvaniņas – atstarojošu vesti un interesantus materiālus par “VOLVO”.

 Sakām lielu paldies kampaņas organizatoriem par vērtīgo un interesanto pasākumu, kas noritēja ļoti pozitīvā gaisotnē un bija pamācošs ne tikai bērniem, bet arī skolotājiem!

 

 

 

 

 

 

Sagatavoja

Agnese Matvejeva

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste,

 izmantojot Pūres pamatskolas sporta skolotājas Initras Rubenas,

iesūtītos informatīvos un foto materiālus.

Our website is protected by DMC Firewall!