Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Izstāde “Gruzija. Skolotājas Zentas Sproģes piemiņai’’

Jau vairākus gadus Tukuma 2. vidusskolas bijušais skolēns Klāvs Radziņš sadarbojas ar mūsu skolu, organizējot savu ceļojumu iespaidu fotoizstādes: par Ganu (Āfrika), par Indiju, par Jeruzalemi (Izraēla).

 

 

 

Izstādes autors Klāvs Radziņš raksta:

“Gruzija. Silta, garšīga, saulaina un viesmīlīga. Tādu mēs, Tukuma 2. vidusskolas skolēni, to iepazinām mūsu bērnībā. Iepazinām, pateicoties stingram cilvēkam un labam pedagogam, Tukuma 2. vidusskolas deju kolektīva vadītājai Zentai Sproģei.

 

Veidojot šo izstādi, manas domas un atmiņas aizklīda pie tiem, teju 30 gadus seniem notikumiem, kad mūsu skolas deju kolektīvs devās uz Gruziju. Tas bija īpašs piedzīvojums, tāpat kā katrs no deju mēģinājumiem Zentas Sproģes vadībā. Viņas leģendārā skaļā balss arvien vēl skan atmiņā, kad ar vienu savu saucienu “stop” viņa varēja apturēt visu satiksmi Ļeņingradā (Pēterburgā) uz centrālās ielas. Daudziem no Tukuma 2. vidusskolas viņa iemācīja cieņu un mīlestību pret tautas deju, pret tautastērpu un, pateicoties daudziem braucieniem pa bijušo PSRS, arī ceļošanas prieku.

 

Šī izstāde ir veltījums manai un mūsu pirmajai tautas deju skolotājai Zentai Sproģei.”

 

 

Publikācija Tukuma 2. vidusskolas mājas lapā

 

 

Paldies Klāvam Radziņam par sadarbību ar savu skolu!

 

 

Paldies par iniciatīvu atvērt skolas vēstures atmiņu lappuses! Ceram uz turpmāku sadarbību ar ikvienu, kurš Tukuma 2.vidusskolu sauc par savu skolu.

 

 

Sagatavoja:

Anita Locāne
Tukuma 2.vidusskolas direktore

DMC Firewall is a Joomla Security extension!