Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņš

5. decembrī jau ceturto gadu tirdzniecības centrā “Tukums” (RIMI) notika skolēnu mācību uzņēmumu ”Ziemassvētku tirdziņš”. Tirdziņā varēja iegādāties skolēnu pašu darinātas preces – sveces, eglīšu rotājumus, rotas mazām dāmām, bumbas stresa noņemšanai, dāvanu kastītes, tamborētas sedziņas un dažādas grāmatzīmes – tamborētas, zīmētas, aplicētas.

 

 

Ziemassvētku tirdziņš skolēniem ir iespēja skolā iegūtās zināšanas un prasmes īstenot reālajā dzīvē, kļūstot par jaunajiem uzņēmējiem.

 

Šogad tirdziņā piedalījās seši uzņēmumi no Tukuma 2. vidusskolas – Amandas Ozolas, Amandas Eisakas un Nikolas  Gūtmanes uzņēmums “Uguntiņas” (6.a klase),  Ričarda Tarvida un Leo Jurkāna uzņēmums “Brīnumainās kārbiņas” (6.b klase), Esmeraldas Straupmanes un Annijas Jaunzemes uzņēmums “Pītie sapņi” (6.c klase), Endias Aunas un Elīzas Datavas- Tuņas uzņēmums “Gram Rox” (7.b klase), kā arī  individuālās uzņēmējas Marta Vilmane un Darja Novičenoka (6.b klase).

 

 

Apskati arī galeriju - "Ziemassvētku tirdziņš 2017"!

 

 

Šis pasākums saistīts ar mācību procesu un mācīšanos, kurā skolēniem ir iespēja skolā iegūtās zināšanas un prasmes īstenot reālajā dzīvē, kļūstot par jaunajiem uzņēmējiem.  Viņu ražotās preces un pārdošanas prasmes tika arī vērtētas. Vērtēšanā piedalījās sociālo zinību un ekonomikas skolotāji, kā arī  a/s “Swedbank” Tukuma filiāles vadītāja Ilze Riekstiņa un biedrības ‘’Cidoniya’’ valdes priekšsēdētāja Agita Kalvāne.

 

Ņemot vērā vērtēšanas rezultātus, visiem Skolēnu mācību uzņēmumiem tika pasniegti pateicības raksti dažādās nominācijās un balvas par padarīto un sasniegto:

Skolēnu mācību uzņēmums (SMU) “GramRox” ieguva nomināciju “Videi draudzīgs produkts”, nomināciju “Sociāli atbildīga komanda” ieguva uzņēmums “Uguntiņa”. Nomināciju “Labākais stends” ieguva uzņēmums “Brīnumainās kārbiņas”  un nomināciju “Labākā pārdošanas komanda” ieguva “Pītie sapņi”. Jaunās uzņēmējas Marta Vilmane un Darja Novičenoka tika apbalvotas nominācijā “Labākā dāvana”.

 

 

Paldies par sadarbību, vērtīgiem padomiem un lieliskajām balvām AS “Swedbank” Tukuma filiālei un personīgi Ilzei Riekstiņai un biedrības „Cidoniya” valdes priekšsēdētajai Agitai Kalvānei.

 

 

Informāciju iesūtīja

Vēsma Kaņepe

Tukuma 2. vidusskolas vides koordinators,

Tukuma novada sociālo zinību, veselības mācības un vides izglītības MA vadītāja

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd