Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Aicinām visus uz 45. STARPTAUTISKO BĒRNU MĀKSLAS IZSTĀDI „LIDICE 2017” (Tukuma, Engures un Jaunpils novadu 1.kārta)

Tukuma novada Domes ēkā, Talsu ielā 4, ir iespēja aplūkot Tukuma, Engures un Jaunpils novadu pirmsskolas vecuma bērnu un skolēnu konkursa darbu izstādi.

Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) 2017.gadu pasludinājusi par ilgtspējīga tūrisma attīstības gadu. Šīs organizācijas Čehijas Republikas Nacionālā komisija aicina uz 45.starptautisko bērnu mākslas izstādi-konkursu „Lidice 2017”, veltītu tēmai „Ceļojumi”.

Dalībnieku darbos tēma atveidota ļoti oriģināli, izmantojot visdažādākos materiālus (koku, mālu, dziju, stiklu, gliemežvākus u.c.) un darbojoties interesantās tehnikās (grafika, gleznošana, veidošana, šūšana, aušana u.c.). Izstādē, iepazīstoties ar konkursa darbiem, varam redzēt bērnu un skolēnu ceļojumus pagātnē, tagadnē un nākotnē, ceļojumus pa ūdeņiem, zemi un gaisā, ceļojumus fantāziju pasaulē. Darbos attēloti pašu jauno mākslinieku iespaidi un piedzīvotais klases ekskursijās, pārgājienos ar draugiem un ģimenes ceļojumos. 

Izstādē-konkursā ‘’Lidice 2017’’ ar saviem radošajiem darbiem piedalās 139 dalībnieki no visu trīs mūsu  novadu skolām - Zemgales vidusskolas, Pūres pamatskolas un Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāles, Tukuma Raiņa ģimnāzijas, Irlavas vidusskolas, Tukuma 3.pamatskolas, Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskolas, Tukuma internātpamatskolas, Tukuma 2.vidusskolas, Tukuma 2.pamatskolas, Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolas, Tumes vidusskolas, Dzirciema internātpamatskolas, Tukuma Mākslas skolas, Engures vidusskolas, Lapmežciema pamatskolas, Milzkalnes sākumskolas, Engures Mūzikas un mākslas skolas, Jaunpils vidusskolas.

Konkursa darbus vērtēs žūrijas komisija, kuras uzdevums būs, noteikt labākos darbus konkursa 2.kārtai Latvijā. Konkursa trešā - noslēguma kārta paredzēta Čehijā.

Informācija par konkursa rezultātiem tiks ievietota Tukuma novada Izglītības pārvaldes mājas lapā http://www.tip.edu.lv/index.php/lv/2012-10-24-18-05-41/interesu-izglitiba/2-uncategorised/1360-vizuala-un-vizuali-plastiska-maksla-2016-2017-m-g .

Izstāde apskatāma līdz 2017.gada 10.janvārim.

 

 

 

 

 

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska

mob.tālr. 25433432

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd