Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Skolēnu ražojumu Ziemassvētku tirdziņš

15. decembrī  jau trešo gadu pēc kārtas RIMI veikalā Tukumā notika skolēnu mācību uzņēmumu ražojumu Ziemassvētku tirdziņš. Uzņēmumi ir 5.-12. klašu skolēnu – jauno uzņēmēju veidoti, kuri attīsta un realizē pašu  idejas un kuru darbībai ir izglītojošs raksturs.

Kādam tā bija pirmā praktiskā pieredze uzņēmējdarbībā, bet kāds no tirdziņa dalībniekiem šādu pieredzi apguvis jau iepriekš un piedalās pasākumā atkārtoti, saprotot, ka uzņēmējdarbība ir interesants un aizraujošs process, sevi nākotnē redzot  kā veiksmīgu uzņēmēju.

Šogad Ziemassvētku tirdziņā piedalījās 7 skolēnu mācību uzņēmumi – Zemgales vidusskolas pārstāvētais uzņēmums ‘’Katrīnas rotas’’(skolotāja Liene Jurševska), Irlavas vidusskolas jauno uzņēmēju komanda ‘’Rūķīši’’ (skolotāja Ilva Kalniņa), 

Tukuma 2. vidusskolas skolēnu uzņēmumi ''Rūķītis'' un ''BHP'' (skolotāja Vēsma Kaņepe), un ‘’New – B’’ (skolotāja  Dace Mustafejeva), kā arī Rīgas 3. ģimnāzijas mācību uzņēmumi ‘’Uni Clock’’ un ‘’Memory Tag’’ (skolotāja Olga Kuzmina).

Jaunie uzņēmēji katram tirdziņa apmeklētājam piedāvāja iespēju iegādāties visdažādākās Ziemassvētku dāvanas, ļaujot izvēlēties no plašā piedāvājuma klāsta gan Ziemassvētku apsveikumu kartiņas un grāmatzīmes, gan eglīšu rotājumus – lielas un mazas tamborētas sniegpārsliņas, egļu bumbulīšus ar mazām adītām micītēm, aromātiskus rotājumus no dabas materiāliem, diegu bumbas un diegu bumbu lampiņu virtenes. Tirdziņā varēja iegādāties arī skaistas pērļotas rokassprādzes ar latvju zīmēm, kur īpaši bija piedomāts gan pie zīmju skaidrojuma, gan arī oriģināla dāvanas iesaiņojuma. Bija nopērkami arī īpaša dizaina sienas pulksteņi, oriģināli foto rāmīši un pat sapņu ķērāji. Uzņēmums ‘’New – B’’ visus Ziemassvētku tirdziņa apmeklētājus iepazīstināja ar savu inovatīvo ražojumu, to aktīvi reklamējot un aicinot interesentus preci aplūkot sociālajos tīklos, un paši guva vērtīgu pieredzi reklāmas un mārketinga jomā. Viņu izgudrojums – magnētiskais rāvējslēdzējs, kurš, kā paši puiši apgalvoja, nākotnē pilnīgi aizstās mehānisko rāvējslēdzēju.

Tā kā šis pasākums saistīts ar mācību procesu un mācīšanos, tad skolēnu ražotās preces un pārdošanas prasmes tika arī vērtētas. Vērtēšanā piedalījās sociālo zinību un ekonomikas skolotāji un biedrības ‘’Cidonija’’ valdes priekšsēdētāja Agita Kalvāne.

Ņemot vērā vērtēšanas rezultātus, visiem Skolēnu mācību uzņēmumiem tika pasniegti pateicības raksti dažādās nominācijās par padarīto un sasniegto:

Katrīnas Elizabetes Zvirbules uzņēmums ‘’Katrīnas rotas’’ ieguva nomināciju ‘’Labākais stends’’, Irlavas vidusskolas uzņēmums ‘’Rūķīši’’ tika apbalvots nominācijā ‘’Labākā pārdošanas komanda’’, nominācija ‘’Uz zināšanām balstīts produkts’’ tika piešķirta uzņēmumam ‘’Uni Clock’’, nomināciju ‘’Labākā dāvana’’ ieguva uzņēmums ‘’Memory Tag’’, uzņēmums ‘’BHP’’ ieguva nomināciju ‘’Videi draudzīgs produkts’’, uzņēmumam ‘’New – B’’ tika piešķirta nominācija  ‘’Inovatīva biznesa ideja’’, bet uzņēmums ‘’Rūķītis’’ ieguva nomināciju ‘’Veiksmīgāk izpārdotais produkts’’.

Paldies skolotājiem, kuri organizēja šo pasākumu, ļaujot skolēniem gūt jaunu pieredzi!  Paldies jaunajiem uzņēmējiem, kuri bija drosmīgi un piedalījās! Paldies tirdzniecības centram RIMI Tukumā un a/s Swedbank Tukuma filiālei par atbalstu! Paldies visiem, kuri apmeklēja Ziemassvētku tirdziņu un izmantoja iespēju iegādāties dāvaniņas!

 

Lai arī turpmāk mums visiem kopā izdodas realizēt radošas un interesantas idejas!

 

 

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 izglītības darba vecākā speciāliste Agnese Matvejeva

Tālr.:  63107279

 

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd