Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Publicitāte, rezultātu izplatīšana un izmantošana „Erasmus+” projektos: Pieredze apmācību kursos Spānijā

Viens no lielākajiem izaicinājumiem „Erasmus+” projektu veidotājiem ir izstrādāt efektīvu un uz mērķa grupu orientētu projektu rezultātu izplatīšanas un izmantošanas stratēģiju. Nereti, plānojot projektu, rodas jautājumi, piemēram, vai projekta laikā tapusī filmiņa ir projekta publicitātes instruments vai projekta rezultāts, vai abi kopā? Vai izvēlētie projekta rezultātu izplatīšanas veidi aizsniedz mērķa grupu un vai šos rezultātus var izmantot tālāk un kā? Kā padarīt šo procesu efektīvu?

 

Apmācību kursa dalībnieki uz Alhambra (pils ansamblis, kas ir Spānijas pilsētas Granadas rota un lepnums) fona.

 

Lai rastu lielāku skaidrību šajos jautājumos, pieteicos apmācību kursam „Visibility and DEOR: Extiende la Ilama”, ko organizēja „Erasmus+” nacionālā aģentūra Spānijā un, pateicoties Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrai, man kā vienai no 17 dalībniekiem bija iespēja laikā no 9. – 15. februārim piedalīties minētajos kursos Mollinā, kas  atrodas Spānijas dienvidos Andalūzijā. Kursos piedalījās jaunatnes darbinieki, jaunatnes jomas aktīvisti, jauniešu līderi un skolotāji.

Apmācību laikā analizējām un iedziļinājāmies tādās tēmās kā projektu rezultāti, projekta rezultātu izplatīšana un izmantošana un projektu redzamība jeb publicitāte, pētījām dažādu projektu laikā tapušos materiālus un analizējām to mērķi un pielietojamību, diskutējām par rezultātu izplatīšanas un izmantošanas stratēģiju, tās pamatelementiem un atbilstību konkrētai mērķa grupai.  Nepilnu dienu veltījām grupu darbam, kura laikā tapa vairāki rezultāti: filmiņa par programmas „Erasmus+” iespējām jauniešiem, blogs projektu pieredzes stāstu  publicēšanai, veidlapa projekta rezultātu izplatīšanai un izmantošanai, kā arī citi. Apmācību laikā dalībnieki dalījās ar saviem labās prakses piemēriem par rezultātu izplatīšanu gan jauniešu, gan skolu stratēģiskās partnerības projektos.

Prieks, ka organizatori bija padomājuši par vietējās apkārtnes un kultūras iepazīšanu. Pēc spraigā darba kursos devāmies dienas izbraukumā uz netālo Granādu, kur iepazinām pilsētu, tās šaurās ieliņas un seno arhitektūru, kā arī izbaudījām tradicionālās spāņu tapas un vietējo gaisotni.

Atgriezos mājās ar bagāžu - papildinātām un jaunām zināšanām, ar kurām labprāt dalos. Ja plānojat vai īstenojat „Erasmus+” projektu un Jums šī tēma ir aktuāla, droši rakstiet, zvaniet vai nāciet uz tikšanos klātienē, kā arī esmu atvērta uzaicinājumiem dalīties ar pieredzi kādā no jūsu organizētajiem pasākumiem.

Vairāk informācijas par apmācībās aplūkoto tēmu ir iespējams iegūt rokasgrāmatā Making Waves: Creating More Impact With Your Youth Projects:

https://www.salto-youth.net/downloads/4-17-1408/MakingWaves.pdf

Par iespējām piedalīties starptautiskos un vietējos apmācību kursos jaunatnes darbiniekiem un visiem tiem, kas strādā ar jaunatni, iespējams uzzināt Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras mājas lapā www.jaunatne.gov.lv

 

Visi apmācību kursa dalībnieki saņēma youtpass sertifikātus

 

 

Ieva Upesleja

Jaunatnes lietu speciāliste

Tukuma novada Multifunkcionālais

 jaunatnes iniciatīvu centrs (Sporta iela 1, Tukums)

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Tālr.: 29255774

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!