Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Ciemos Tērvetē

Lai iepazīstinātu pedagogus ar AS “Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas “Izzini mežu” piedāvātajām aktivitātēm dabas parkā Tērvetē, katru gadu skolēnu pavasara brīvlaikā ciemos tiek aicināti skolotāji.  Arī mūsu  Tukuma, Engures un Jaunpils novadu bioloģijas, ģeogrāfijas, sākumskolas skolotāji un klašu audzinātāji saulainajā 16. marta pavasara  rītā devās izbraukuma seminārā uz Tērvetes dabas parku “lasīt”  Tērvetes “Dabas grāmatu”. 

Sākumā  mūs visus laipni uzņēma AS “Latvijas valsts meži” Tērvetes dabas parka  tūrisma informācijas centra vadītāja Lilita Kauste, iepazīstinot ar paredzēto dienas norisi un semināra mērķi. Pēc brokastu kafijas un nelielas iepazīšanās mēs visi devāmies uz dabas parka Pasaku  bānīti, lai dotos izglītojošā un aizraujošā vides ceļojumā.

Mums bija iespēja uzzināt Rūķu dzīves noslēpumus, iepazīt meža vides izziņai pielāgoto dabas parka daļu “Zaļā klase”, novērtēt aktīvās atpūtas iespējas dabas parkā  un izbaudīt gardas pusdienas svaigā gaisā.

 

Laiks, ko pavadījām dabas parkā, pagāja vienā elpas vilcienā. Mēs redzējām un paši izbaudījām, ka AS “Latvijas valsts meži” Tērvetes dabas parks veidojas par skolēnu vides izglītības centru, piedāvājot izzinošas ekskursijas, nodarbības, pārgājienus un radošās darbnīcas.  Semināra mērķis bija atklāt un parādīt skolotājiem, ka dabas parkā Tērvetē var ne tikai atpūsties kopā ar ģimeni vai draugiem, bet atpūtu var savienot arī ar interesantām un izglītojošām aktivitātēm, apgūstot dažādas meža gudrības un iepazīstot mežu kā dabisku sistēmu, kas prasa gudru un mūsdienīgu apsaimniekošanu.

 

 

AS “Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas “Izzini mežu”  izveidotajās izziņu takās skolēniem tiek nodrošinātas dažādas vienu stundu garas mācību ekskursijas vides izziņas speciālistu vadībā. Katra no šīm ekskursijām ir ar savu stāstu – par mežā mītošo dzīvnieku tikumiem un netikumiem, par meža labajiem gariņiem un nedarbu veicējiem, par meža attīstību un ilgtspējīgu apsaimniekošanu, par purvu un tā iemītniekiem.

 

Saskaņā ar AS “Latvijas valsts meži” Tērvetes dabas parka  tūrisma informācijas centra vadītājas Lilita Kaustes sniegto informāciju, ik gadu aptuveni 10 tūkstoši skolēnu apgūst dažādas meža gudrības Tērvetes dabas parka mācību takās.

 

 

Foto galerija

 

Agnese Matvejeva

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

tālr.Nr. 22332693

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!