Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma 2.vidusskolas skolēnu panākumi konkursā “Pasaule pieprasa tehniskos prātus!”

2017. gada 25. martā Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notika RTU organizētā skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konkursa  “Pasaule pieprasa tehniskos prātus!” otrā kārta – fināls, kurā savus pētījumu rezultātus prezentēja 10 konkursa dalībnieku grupas, kas pirmajā kārtā uzrādījušas labākos rezultātus.

Starp konkursa finālistiem bija arī Tukuma 2. vidusskolas 12. klases skolēnu  Kristera Misas un Dāvja Emīla Celmiņa komanda.

Konkursa finālā abu puišu komanda prezentēja Kristera Misas pētniecisko darbu “Horizontālās polarizācijas antenas virziendarbības pētījumi”, kas izstrādāts skolotāju Guntara Helviga un Kārļa Kravaļa vadībā. Bez tam konkursantiem bija jāizpilda arī zināšanu tests fizikā.

 

Konkursa kopvērtējumā Tukuma 2. vidusskolas audzēkņi Kristers Misa un Dāvis Emīls Celmiņš ieguva 3. vietu un 300 euro naudas balvu.

 

 

 

Rīgas Tehniskās universitātes konkursa “Pasaule pieprasa tehniskos prātus!” mērķis ir rosināt skolēnu interesi par eksaktajām zinātnēm, attīstīt iemaņas un veidot prasmi patstāvīgai darbībai zinātniskās pētniecības darbu izstrādē.

 

 

 

 

Sagatavoja

Sanita Birzniece

Tukuma 2.vidusskola

direktora vietniece mācību darbā

Our website is protected by DMC Firewall!