Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Vides izziņas spēļu konkurss „Iepazīsti vidi”

2017. gada 7. aprīlī notika vides izziņas spēļu konkurss “Iepazīsti vidi”, kura tēma šogad bija “Ekoloģiskā pilsēta” un kurā piedalījās divas komandas.

Tukuma Raiņa ģimnāzijas 9. klases skolnieču Agneses Pridānes un Alises Gailes komanda konkursā demonstrēja vides izziņas spēli “Ar dabaszinībām caur pilsētu” (skolotāja Zaiga Širina), savukārt Tukuma 2. vidusskolas 10. klases skolnieču Paulas Kristiānas Aparjodas, Samantas Tilibas un Ingas Arājas komanda demonstrēja vides izziņas spēli “Ekopilsēta” (skolotāja Vēsma Kaņepe).

Abas komandas konkursam bija nopietni gatavojušās. Strādājot pie savu spēļu izveides, komandām bija jāapgūst papildus zināšanas, kas veicina izpratni par atjaunojamās enerģijas potenciāla veidošanu un izmantošanu, lielu vērību pievēršot arī apzaļumošanas jautājumu risināšanai mūsu pilsētās.

Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija  Tukuma E. Birznieka - Upīša 1. pamatskolas bioloģijas un ķīmijas skolotāja Inita Pabērza un Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska.

 

Saskaņā ar žūrijas vērtējumu konkursa dalībnieku rezultāti:

Tukuma 2.vidusskolas skolēnu veidotā spēle “Ekopilsēta” ieguvusi atzinību par veiksmīgu piedalīšanos vides izziņas spēļu konkursā „Iepazīsti vidi”;

Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolēnu veidotā spēle “Ar dabaszinībām caur pilsētu” ieguvusi pateicību par piedalīšanos vides izziņas spēļu konkursā „Iepazīsti vidi”.

 

 

 

 

Abām komandām tiek dota iespēja savus spēkus pārbaudīt arī vides izziņas spēļu valsts konkursā, kas notiks 2017. gada 25. aprīlī Rīgā. Pieteikums šai konkursa kārtai jānosūta elektroniski līdz 18. aprīlim, kas nozīme, ka vēl mazliet ir laiks, lai spēles papildinātu un pilnveidotu.

 

 

Paldies pedagogiem un konkursa dalībniecēm par lielo ieguldīto darbu!

 

Paldies Tukuma 2.pamatskolas direktorei un Tukuma Tūrisma informācijas centram par atbalstu un sadarbību!

 

Veiksmi vides izziņas spēļu valsts konkursā!

 

 

Angelika Dembovska

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

Tālr.: 63107274, mob.25433432

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!