Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Meiteņu koris Kauņā

No 6. līdz 8. aprīlim Tukuma 2. pamatskolas 5.a – 9.a klašu meiteņu koris piedalījās  III Starptautiskajā Joza Naujaļa koru mūzikas konkursā Kauņā. Konkursu vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija pārstāvji no Lietuvas, Polijas un Itālijas.

Konkursa pirmajā dienā, kas noritēja Kauņas Mūzikas koledžas zālē, Tukuma 2. pamatskolas meiteņu koris dziedāja 4 dziesmas.

Pēc visu koru uzstāšanās koristes kopā ar skolotājām gaidīja rezultātus un bija ļoti patīkami pārsteigtas, kad starp pieciem nosauktajiem koriem, kuri nākamajā dienā cīnīsies par Grand Prix, nosauca arī Tukuma 2. pamatskolas 5. a - 9. a klašu meiteņu kori.

 

Konkursa otrā kārta notika Kauņas Filharmonijas zālē un tajā piedalījās 3 kori no Igaunijas un 2 kori no Latvijas. Visiem konkursa otrās kārtas dalībniekiem bija iespēja noklausīties arī pārējo koru sniegumu, ieņemot vietas koncertzālē pēc savas uzstāšanās. Arī laikā, kad žūrija apsprieda visu koru sniegumu, zālē un uz skatuves valdīja draudzība un dziesma – kopā dziedāja gan igauņu, gan latviešu meitenes.

 

Rezultātu paziņošana kā vienmēr bija satraucošs, taču priecīgs brīdis – 5. a – 9. a klašu meiteņu korim no Tukuma sudraba diploms (kopvērtējumā iegūstot 86,5 punktus) un vēl arī žūrijas specbalva par labāko obligātās dziesmas izpildījumu. Meiteņu koris startēja  “A kategorijā”,  kurā bija jādzied arī obligātā dziesma – lietuviešu tautasdziesma J. Naujaļa apdarē.

 

Galerija - 5.a - 9.a klašu meiteņu koris koru konkursā Kauņā

 

III Starptautiskajā Joza Naujaļa koru mūzikas konkursā Kauņā kopumā piedalījās 11 kolektīvi no Čehijas, Polijas , Igaunijas , Lietuvas un Latvijas.  Visaugstāko novērtējumu ieguva kori no Igaunijas, izcīnot 1., 2. un 3. vietu, savukārt  Tukuma 2. pamatskolas meiteņu koris šajā konkursā izcīnīja 4. vietu.

 

 

Paldies diriģentēm Sanitai Apinei un Ritmai Zāģerei un skolotājām Agritai Apinei un Diānai Kovaļovai!  

 

Paldies kora dziedātājām un viņu vecākiem!

 

Un protams, paldies Tukuma novada Domei un skolas vadībai par finansiālo atbalstu!

 

 

 

 

Sagatavoja:

          Ingrīda Čarbarte

          Tukuma 2. pamatskolas direktores vietniece

mācību darbā mūzikas novirziena klasēs

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd