Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma 2.vidusskolas koris piedalās pirmajā Starptautiskajā bērnu un jauniešu garīgās mūzikas festivālā

 

No 21. aprīļa līdz 23.aprīlim Tukuma 2. vidusskolas 5. - 10. klašu koris piedalījās pirmajā Starptautiskajā bērnu un jauniešu garīgās mūzikas festivālā “SOLI DEO GLORIA”. Festivāla laikā koris kopā ar citiem kolektīviem un solistiem koncertēja Kuldīgas pilsētas un novada dievnamos: Turlavas pagasta Lipaiķu evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Rendas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kā arī Alsungas novadā Sv. Miķeļa Alsungas katoļu baznīcā.

 

Festivālu rīkoja Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar festivāla idejas autoru kordiriģentu Eduardu Grāvīti un Kuldīgas novada draudzēm. Festivāla dalībnieki koncertos izpildīja dažādu laikmetu Latvijai un Eiropai tradicionāli raksturīgo kristīgo konfesiju garīgo mūziku atšķirīgās noskaņās.

 

Plašākainformācija: www.t2v.lv

 

 

Paši skolēni atsauksmēs par šo pasākumu raksta: “Man šajā festivālā patika rīkotie pasākumi, ieguvu jaunus draugus un lieliski pavadīju laiku ar kora meitenēm visas festivāla dienas!”; “Ļoti patika diskotēkas un bija jauki sadraudzēties ar koristiem. Pavadīju brīnisķīgas brīvdienas!”; “Man patika ekskursija pa Kuldīgu”... “Man patika, ka iepazinu Kuldīgas baznīcas, tur dziedot.”, “Man patika jaukās Kuldīgas ģimnāzijas pavāres”; “Garšīgs ēdiens bija”... “Mani iepriecināja tas, ka mēs visu nodziedājām skaistajās Kuldīgas baznīcās”.(fragments)

 

 

 

Paldies sakām Tukuma novada Domei par piešķirto līdzfinansējumu, skolēnu vecākiem par atbalstu un sapratni un tiem skolas pedagogiem, kuri šīs trīs dienas pieskatīja bērnus un rūpējas par viņu labsajūtu. Vislielākā pateicība mūsu mūzikas skolotājai Ērikai Bogatajai, kura motivēja skolēnus piedalīties šajā festivālā, papildus mācoties garīgā rakstura dziesmas gan latviešu, gan latīņu valodās un apgūstot tās ļoti labā līmenī, tā, ka zem baznīcas velvēm tās izskanēja, aizskarot ikviena klausītāja sirdi.

 

 

Sagatavoja:

Evita Korna

Tukuma 2. vidusskolas direktora vietniece audzināšanas darbā

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd