Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Mākslas galerijā „Durvis” skatāma vizuālās mākslas pedagogu izstāde „Eksperimenti – domu, ideju virzītājs”

No 2017. gada 18. augusta līdz 21. septembrim Mākslas galerijā „Durvis”, Brīvības laukumā 21, Tukumā, skatāma izstāde „Eksperimenti – domu, ideju virzītājs”, kur darbu autori ir vizuālās mākslas pedagogi. Darbi tapuši Tukuma Mākslas muzeja profesionālās pilnveides kursa laikā ar mērķi paaugstināt skolotāju profesionālo un pedagoģisko līmeni, attīstot tēlainās domāšanas un radošās pašizteiksmes iespējas.

Tukuma Mākslas muzeja organizētajā kursā „Eksperimenti – domu, ideju virzītājs” zināšanas apguva Tukuma, Engures, Jaunpils un Talsu novadu un Rīgas vizuālās mākslas pedagogi. Strādājot tekstilmākslinieka Jāņa Tropa vadībā, dalībnieki apguva daudzveidīgus tekstilmateriālu krāsošanas paņēmienus un tehnoloģijas, akcentējot eksperimentēšanas iespējas radošajā procesā.

 

 

 

Četrās dienās tika apgūta vienkāršā krāsošana, sietā - locītā batika, vaska batika, aukstā batika ar krāsvielām un pigmentu krāsām, apdruka ar trafaretiem un spiedogiem, sietspiede, monotīpija, attēlu nospiedumi, darbs ar krāsas izņēmēju, kā arī krāsas izņēmēja izmantošana kombinācijā ar pigmentu krāsām uz kokvilnas, zīda vai cita tekstila. Kursa noslēgumā tapušas zīda un batista šalles, lakati, iepirkumu maisiņi, spilvendrānas, priekšauti un citi darbi, kas apskatāmi izstāžu zālē Mākslas galerijā „Durvis”. Tālāk izstāde ceļos pa Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolām kultūras un tautas namiem.

 

Kursa lektors Jānis Trops beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tekstilmākslas nodaļu (1987). Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu un ieguvis mākslinieka un mākslas bakalaura grādu (1993). Studējis Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā (1993 -1995).

J. Trops strādājis Rīgas Lietišķās mākslas koledžas Tekstilmākslas nodaļā par kompozīcijas, amatu mācības, lietišķās grafikas un aušanas teorijas pasniedzēju. Bijis SIA „Rīgas Restaurācijas birojs”, „Galerija M6” Mākslinieku materiālu veikala struktūrvienības vadītājs, kur saistībā ar šo darbu gatavojis publikācijas žurnālam „Studija” par jaunākajiem materiāliem un to lietošanu. J. Trops ir SIA „Radošo darbu galerija” direktors (no 2003). Uzņēmuma darbības radošais virziens saistīts ar bērnu un pieaugušo izglītošanu dažādu mākslinieku materiālu lietošanā, organizējot kursus un publiskās darbnīcas. Ar radošajiem darbiem piedalījies izstādēs Latvijā un ārzemēs.

 

Kursā piedalījās un savus darbus eksponējuši: Inga Kuple, Agita Pavlovska, Jolanta Balode, Sņežana Tišlere, Māra Dumbre, Ilze Dakša, Iveta Meiere, Gunta Čivle, Solvita Subota, Sandra Bedrīte, Lāsma Lēnerte-Šteina, Sanita Breide, Agita Pumpure, Ilze Kalniņa, Maruta Kārkliņa, Aira Trautmane, Līga Beitika, Kintija Kāle-Pūkaine, Malda Zīlniece, Zane Neilande-Sieradzka, Sanita Mitenberga, Inese Auziņa, Mikaela Lagzdiņa, Viva Dzene, Maija Matīsa, Uldis Pauzers, Ligita Vanaga, Ilona Medne, Juris Visockis, Gundega Bērziņa, Zinta Paševiča.

 

Tukuma Mākslas muzeja profesionālās pilnveides kursa „Eksperimenti – domu, ideju virzītājs” dalībnieki

 

Izstādes afiša: Jura Visocka foto

 

 

Informāciju sagatavoja:

Krīstīne Ozola

Tukuma muzeja

Komunikāciju nodaļas vadītāja

          Tālr.: (+371) 20 24 70 01

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

 

 

 

 

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!