Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Brīvā laika aktivitātes

2.septembrī  Tukuma pilsētas Kultūras namā norisinājās Tukuma novada Multifunkcionālā Jaunatnes iniciatīvu centra un Tukuma novada Izglītības pārvaldes rīkotais pasākums  “Brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem un jauniešiem Tukumā un Tukuma novadā”. Šāda veida pasākums tika organizēts pirmo reizi, dodot iespēju vienuviet tikties gan tiem, kas piedāvā brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem un jauniešiem, gan tiem, kuri gribēja uzzināt vairāk, kā un kur lietderīgi, interesanti un radoši pavadīt savu brīvo laiku pēc skolas.

 

Pasākumā kopā piedalījās 24 brīvā laika pavadīšanas nodarbju organizētāji, piedāvājot interesentiem vairāk kā 37 dažāda veida aktivitātes. Visi apmeklētāji varēja uzzināt gan teorētisku informāciju par brīvā laika nodarbēm, gan arī iesaistīties praktiskās nodarbībās un radošajās darbnīcās. Uz Tukuma pilsētas Kultūras nama skatuves pasākuma dalībnieki labprāt izrādīja visiem savu aktivitāšu priekšnesumus un paraugdemonstrējumus.

 

Pasākums norisinājās tādā  kā gadatirgus gaisotnē, kur praktiskās nodarbes mijās ar dalībnieku priekšnesumiem, ik pa laikam izspēlējot jautājumu viktorīnu. Viktorīnas dalībniekiem bija sarūpētas arī mazas piemiņas balvas- magnētiņi ar pasākuma simboliku un saldumi.

 

Apskati pasākuma video sižetu!

 

Dalībnieku uzstāšanos atklāja un uz skatuves kopā ar drosmīgākajiem apmeklētājiem kāpa Amanda Šteina, izrādot vēl nedzirdētu un neredzētu brīvā laika pavadīšanas aktivitāti Tukumā, kas piemērota arī  bērniem un jauniešiem, "pound aktive" - aizraujoša fitnesa nodarbība, ko iedvesmojusi bungu spēlēšana.   

 

Tukuma Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs aicināja uz savām ikdienas brīvā laika pavadīšanas aktivitātēm Tukuma Jauniešu centrā, Sporta ielā 2, Tukumā - galda spēles, sportiskas aktivitātes un radošās darbnīcas, kā arī “Mazpulki” un ģitāras spēles apguvi kopā ar Artūru.

 

Par iespēju savu brīvo laiku pavadīt mūzikas pasaulē, apgūstot arī mūzikas instrumentu spēli, klātesošajiem stāstīja Tukuma Mūzikas skolas direktore Ligita Zemniece. Tukuma Mūzikas skola visus priecēja ar muzikālu pūšamo instrumentu kvinteta priekšnesumu, kura laikā tika spēlēti gan baroka laika skaņdarbi, gan populāras melodijas no multiplikācijas filmiņas.

 

Ar radoši muzikāliem priekšnesumiem bērnus un viņu vecākus priecēja skaņu skola “Dore”, īpaši savā pulkā aicinot pirmsskolas vecuma bērnus. 

 

 Bērnus, jauniešus un viņu vecākus, kurus interesē māksla, pie sevis pulcēja Tukuma Mākslas skola, aicinot jaunajā mācību gadā iesaistīties floristikas pulciņā, jauniešu studijā, kā arī tautas deju kolektīvā “Luste” un lidmodelistu pulciņā.

 

 Tukuma Sporta skola visiem interesentiem stāstīja par skolas piedāvātajām iespējām bērniem un jauniešiem trenēties 6 sporta nodaļās, ļaujot šajā dienā arī tuvāk iepazīties ar sporta veidu treneriem un vērot klasiskā volejbola un pludmales volejbola paraugdemonstrējumus. Ar krāšņiem un gracioziem paraugdemonstrējumiem visus klātesošos priecēja arī Tukuma Sporta skolas mākslas vingrošanas klubs “Baltijas puķe”.

 Sportiskas aktivitātes pasākumā vēl piedāvāja karatē klubs “Baltais Drakons”, Tukuma karatē klubs un Kjokušinkai karatē “Bushido centrs”. Visi karatē klubi bija ierīkojuši improvizētus treniņu laukumus, demonstrējot cīņas mākslu paņēmienus, kā arī rādot videomateriālus par sacensībām un izrādot dažādās sacensībās nopelnītās balvas. Kjokušinkai karatē ”Bushido centrs” uz skatuves izrādīja ne tikai karatē un kikboksa paņēmienus, bet arī cieto priekšmetu laušanas paraugdemonstrējumus.

Daudzos apmeklētājus pārsteidza tas, ka Tukumā gan lieliem, gan maziem ir iespēja nodarboties ar Brazīliešu cīņas deju jeb Capoeira.  “Capoeira Tukums” pasākumā vadīja nodarbības, ļaujot ikvienam iesaistīties un izmēģināt praktiski cīņas dejas mākslu. Lai skatītāji vairāk iepazītu  šo aktivitāti, “Capoeira Tukums” kāpa arī uz skatuves, izrādot muzikāli sportisku priekšnesumu.

Ar sportisku un atlētisku priekšnesumu apmeklētājus pasākuma izskaņā priecēja sporta biedrības “Tukuma ielu vingrotāji” pārstāvji.

 

Savā pulkā jaunus dalībniekus aicināja arī Tukuma Jaunsargu vienība un Tukuma 12. skautu un gaidu vienība, Tukuma daiļslidošanas klubs, jātnieku sporta klubs “Morfijs” un uz peldēšanas apmācībām aicināja atpūtas komplekss “Albatross”.

 

Kuplu interesentu pulku pie sevis pulcēja visi pasākuma dalībnieki, kuri piedāvāja radošās darbnīcas un praktiskas nodarbības. Sēmes jauniešu centrs “Paradīze” ļāva izspēlēt dažādas interesantas un aizraujošas galda spēles, Tukuma novada sociālā dienesta Jauniešu sociālais centrs ”Pagrabiņš” bija sarūpējis iespēju spēlēt galda spēli UNO, krāsot mandalas un ar speciālu instrumentu iededzināt koka plāksnītē savu vārdu vai oriģinālu ornamentu. Biedrība “Irlavas interešu klubiņš” visiem interesentiem ļāva apgūt pērļošanas pamatus, veidot pūci gobelēna tehnikā vai izveidot savu ledusskapja magnētiņu.  Radošās biedrības “Ligzda” stendā gan bērni un jaunieši, gan viņu vecāki praktiski varēja izveidot dažādas noderīgas lietas skolai no otrreiz lietojamiem materiāliem. Tukuma muzejs laipni izrādīja un ļāva apgūt aušanas pamatprasmes un praktiski iesaistīties muzejpedagoģijas programmas “Kopējam gleznas”  nodarbībā. Andris Mihaļskis sava ādas izstrādājumu izgatavošanas uzņēmuma “Andrii Art” improvizētajā darbnīcā  ikvienam interesentam ļāva pašam izbaudīt ādas apstrādes procesu, izgatavojot individualizētu atslēgu piekariņu. Savukārt biedrība “Radošā studija” ikvienam pasākuma apmeklētājam, neatkarīgi no viņa vecuma, deva iespēju darboties LEGO konstruēšanas nodarbībās.

 

Pasākuma foto galerija

           

Mūsu visu kopējais mērķis ir radīt un nodrošināt pēc iespējas daudzveidīgākas, interesantākas un radošākas brīvā laika pavadīšanas iespējas Tukuma un Tukuma novada bērniem un jauniešiem, ļaujot viņiem atklāt un attīstīt savus talantus, izzināt pasauli, iepazīt jaunus draugus un apgūt dažādas praktiskas lietas un iemaņas.   

Piedaloties šajā pasākumu, mēs visi kopā atklājām un ļāvām iepazīties ar plašajām un daudzveidīgajām brīvā laika pavadīšanas iespējām gan bērniem un jauniešiem, gan viņu vecākiem. Devām iespēju ikvienam interesentam gan jautāt un uzzināt, gan arī praktiski iesaistīties un darboties.

 

Paldies visiem, kas  piedalījās, un visiem, kas atnāca, iesaistījās, praktiski darbojās! Mums kopā izdevās sarīkot svētkus!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd