Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Jaunais izglītības satura modelis

Sabiedriskajai apspriešanai ir nodots jaunā mācību satura un pieejas apraksta projekts "Izglītība mūsdienīgai lietpratībai". Šajā dokumentā ikviens var aplūkot obligāto mācību saturu, pieeju un darba organizāciju, kā arī skolēniem sasniedzamo rezultātu visās vispārējās izglītības pakāpēs. Turklāt līdz nākamā gada 1. februārim ikvienam ir iespējas iepazīties un izteikt savu vērtējumu par projektu Skola2030 mājaslapā.

 

Attēls: Skola2030 prezentācija

 

 

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, prezentējot projektu "Izglītība mūsdienīgai lietpratībai", norādīja, ka pārmaiņas ir likumsakarīgas.

 

Mūsdienu pasauli raksturo globalizācija, strauja informācijas tehnoloģiju attīstība un vērtību daudzveidība. Aizvien neparedzamāka kļūst cilvēku darbība dažādās jomās. Mēs nezinām, kādā ekonomiskajā, politiskajā, sociālajā vai kultūras situācijā dzīvos šodienas bērni, kad kļūs par pieaugušajiem. Mūsu bērniem nākotnē pašiem būs jārada līdz šim nepieredzēta un mums nezināma ekonomiskā, politiskā, sociālā un kultūras vide. Pasaules ekonomikas forums paredz -  65% no jaunajiem cilvēkiem, kuri patlaban sāk skolu, strādās profesijā, kāda šodien neeksistē.

 

"Latvijas Vēstnesis" portālā par Likumu un valsti www.lvportals.lv Lauras Studentes skaidrojums "Jaunais izglītības satura modelis. Kāds tas būs?"

 

 

Kā jau rakstījām iepriekš (01.12.2017.) starp 100 izglītības iestādēm, kuras pirmās pilotprojekta ietvaros aprobēs kompetenču pieejā balstītu mācību saturu, ir arī mūsu novadu izglītības iestādes - Tukuma 2.vidusskola (Tukuma novads) un Smārdes pamatskola (Engures novads).

 

 

Informāciju sagatavoja

Agnese Matvejeva

Tukuma novada Izglītības darba vecākā speciāliste

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

 

 

 

 

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!