Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Aicinām apmeklēt izstādes!

No šodienas līdz 30. novembrim Tukuma novada Domes ēkā Talsu ielā 4, Tukumā apskatāmas divas izstādes:

 

Domes ēkas 3. stāvā apskatāma Tukuma Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Vasaras plenērs 2017”. Darbu autori ir Tukuma Mākslas skolas pedagoģes Ineses Auziņas audzēkņi vecumā no 11 līdz 14 gadiem.

 

 

Anna Kormiļceva (14 gadi)

 

Izstādē var aplūkot klusās dabas, ainavas, grafiskos zīmējumus un gleznojumus. Mākslas darbu radīšanas procesā tika studētas Tukumam raksturīgās kultūrvēsturiskās vietas. Plenēra laikā audzēkņi eksperimentēja ar dažādām mākslinieciskām tehnikām, kas nodrošināja daudzveidīgu tehniku apguvi un sava rokraksta veidošanos, paralēli apgūstot vizuāli plastiskās mākslas pamatprincipus kompozīcijā, krāsu mācībā un plašajā mākslas valodā.

 

 

 

Savukārt 1. stāvā apskatāma no Ķekavas novada atceļojusī karikatūristu Edgara Ozoliņa, Gunāra Bērziņa, Ērika Oša un Agra Liepiņa darbu izstāde “Latvijas dižkoki”.

Visus autorus vieno padomju laikā izdotais humora un satīras žurnāls Latvijā ”Dadzis”, kurā satīriskās karikatūrās tika atspoguļota tā laika sabiedriskā iekārta.

 

Uzziņai:

Humora un satīras žurnāls "Dadzis" bez pārtraukuma iznāca no 1957. līdz 1995. gadam. Pēc desmit gadu pārtraukuma "Dadzis" pie lasītājiem nonāca atkal 2005. gadā un turpināja iznākt līdz 2008. gadam. Žurnālu izdeva izdevniecība "Humora institūts".

 

 

 

 

Angelika Dembovska

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

Tālr.: 63107274, mob.25433432

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!