Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolas 12. klašu skolēni iepazīst jūgendstilu

2. novembrī  Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolas 12.klases skolēni kopā ar vēstures un kultoroloģijas skolotāu Veltu Jastrebovu un krievu valodas skolotāju  Ināru Kļaviņu devās mācību ekskursijā uz Rīgas Jūgendstila muzeju Alberta ielā 12. Skolotāja Velta Jastrebova  šīs ekskursijas rīko jau septīto gadu un tā jau ir kā skolas tradīcija 12. klašu jauniešiem.

 

Gida pavadībā, izstaigājot ekspozīciju zāles, skolēni guva vispusīgu priekšstatu par šī stila tērpiem, traukiem, interjera elementiem un mēbelēm. Īpaši interesanta  bija muzeja virtuālā ekspozīcija - iespēja digitālī  iepazīties ar jūgendstila arhitektiem un to veikumu, pašiem skolēniem veidot jūgendstila celtnes virtuālajā vidē, tās izprintēt, kā arī nofotografēties visiem kopā jūgendstila tērpos.

Par jūgendstila apbūvī Rīgā skolēni daudz ko uzzināja arī no savām skolotājām, dodoties pastaigā pa Elizabetes un Alberta ielām.



Atgriežoties skolā no izglītojošās un interesantās mācību ekskursijas, skolēni iegūtās zināšanas par jūgendstilu nostiprināja, pildot skolotāju sagatavoto testu Moodle platformā.

 

 

Informāciju sagatavoja

Ilze Rasa

Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolas

direktora vietniece audzināšanas darbā

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd