Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Pedagogi piedalās kursos “Svarīgākie pamatnoteikumi labu runas prasmju apguvei”

27. novembrī Tukuma novada Izglītības pārvalde Tukuma, Engures un Jaunpils novadu vispārizglītojošo skolu pedagogiem un skatuves runas un teātra pulciņu pedagogiem rīkoja profesionālās kompetences pilnveides programmas kursus “Svarīgākie pamatnoteikumi labu runas prasmju apguvei”. Kursus vadīja režisore, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore, ilggadējā skatuves runas un aktieru meistarības pedagoģe Aina Matīsa, kā arī režisore un skatuves runas pedagoģe Māra Liniņa.

 

Šādu kursu rīkošanas mērķis ir palīdzēt mūsu pedagogiem, kuri aktīvi un kvalitatīvi sagatavo bērnus un jauniešus dažādiem skatuves runas konkursiem un pasākumiem, strādā ar bērniem un jauniešiem, iestudējot mazo formu literāros uzvedumus, pilnveidot un papildināt zināšanas, lai iedrošinātu un iedvesmotu jauniem darba uzdevumiem un mērķiem.

 

Izteiksmīga un skaista valoda, skaidra un saprotama runa ir galvenais priekšnosacījums, lai klausītājs, skatītājs saprastu un baudītu runātāja uzstāšanos. Lai priekšnesums izdotos un sniegtu gandarījumu arī pašiem māksliniekiem, ir jāpieliek daudz pūļu, jāiegulda neatlaidīgs darbs un jāzina daudz dažādu nianšu par runas mākslu. Kursu dalībniekiem bija iespēja ne tikai uzklausīt pieredzējušo pedagogu teorētiskās zināšanas un atziņas, kas gūtas praktiskajā profesionālajā darbībā, bet arī pašiem aktīvi vingrināt koncentrēšanās un relaksācijas spējas, kas nepieciešamas organiskas runas veidošanai, izpildīt baiļu un stresa pārvarēšanas vingrinājumus, apgūt elpošanas vingrinājumu pamata kompleksu, kā arī piedalīties individuālās runas prasmju un runātāja partnerības treniņā. Kāds no pedagogiem varbūt tikai atkārtoja un atsvaidzināja jau zināmas lietas, kāds ieguva daudz jaunu zināšanu, taču visi kā viens bija gandarīti par spraigo un aktīvo dienu, sakot paldies profesionālajām lektorēm un novērtējot jauniegūto prasmju lietderību ikdienas darbā. 

 

Apskati galeriju!

 

 

 

Paldies Ainai Matīsai un Mārai Liniņai

par radošo un aizrautīgo darbošanos kopā ar mums, kursu dalībniekiem!

Paldies Tukuma 2.vidusskolas kolektīvam par mājīgajām telpām un laipno uzņemšanu.

 

 

 

Sagatavoja

Agnese Matvejeva

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd