Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums 46. starptautiskā bērnu mākslas konkursa „LIDICE 2018” Latvijas kārtas rezultāti

Ir noslēgusies 46.starptautiskā bērnu mākslas izstādes-konkursa „Lidice 2018” Latvijas kārta, kurā piedalījās jaunie mākslinieki no 54 Latvijas novadiem un pilsētām. Konkursa Latvijas kārtai žurijas izvērtēšanai tika iesūtīti 1256 mākslas darbi starp kuriem 76 darbus bija veidojuši bērni un jaunieši no Tukuma un Engures novadiem.


Konkursa Latvijas kārtā darbus vērtēja Valsts izglītības satura centra un Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra izveidota žūrija. Žūrijas komisijas priekšsēdētāja- māksliniece, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Grafikas kolekcijas glabātāja Valda Knāviņa.

 

 

Žūrijas komisijas locekļi: Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra vizuāli plastiskās mākslas metodiķe Dagnija Ramane un vizuālās mākslas metodiķe Viva Dzene, Rīgas Bērnu un jauniešu centra „Daugmale” studijas „Mozaīka” vadītāja kā arī  Starptautiskā bērnu mākslas konkursa „Lidice” Čehijā žūrijas komisijas locekle Ilze Rimicāne.


Žūrijas komisijai izvērtējot jauno mākslinieku darbus, par Latvijas kārtas laureātiem tika izvirzīti jauno mākslinieku 178 mākslas darbi. Starp nominētajiem Latvijas kārtas laureātiem arī Tukuma un Engures novadu jaunie mākslinieki no Tumes vidusskolas, Irlavas vidusskolas, kā arī Tukuma Mākslas skolas un Engures Mūzikas un mākslas skolas.

 

Latvijas kārtas laureāti (VISC apkopotie dati)

Latvijas kārtas laureāti no Tukuma un Engures novadiem

 

Latvijas kārtas laureātu darbi ir izstādītī izstādē Rīgas domē, Rātslaukumā 1, kur tā būs apskatāma līdz 2018. gada 21. februārim.
2018.gada 21.februārī plkst.14.00 VEF Kultūras pilī, Ropažu ielā 2, Rīgā notiks Latvijas kārtas laureātu apbalvošana pasākums.


 

Sveicam mūsu laureātus un pedagogus!

 

 

Sagatavoja

Angelika Dembovska

   Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 izglītības darba vecākā speciāliste

mob.tālr. 25433432

DMC Firewall is a Joomla Security extension!