Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Vokālā mūzikas konkursa "Balsis 2018" 1. kārtas rezultāti

15.februārī Tukuma 2.pamatskolā skaņi un krāšņi izskanēja konkurss „ Balsis 2018”. Konkursā piedalījās Tukuma un Engures novadu bērnu un jauniešu vokālie ansambļi. Saskaņā ar konkursa nolikumu konkursa dalībnieki tika iedalīti divās grupās. A grupa - vispārējās izglītības iestāžu vokālie ansambļi ar padziļinātu mūzikas apmācību, kā arī interešu izglītības programmās iesaistītie profesionālās ievirzes mūzikas izglītības iestāžu un kultūras iestāžu vokālie ansambļi.

 

B grupa - vispārējās izglītības, speciālās izglītības, profesionālās izglītības, interešu izglītības iestāžu vokālie ansambļi.

 

Šī bija konkursa 1.kārta, kurā dalībnieku sniegumu vērtēja žūrija. Žūrijas sastāvā bija Latvijas Vokālo ansambļu asociācija eksperts un  Jaunpils vokālās grupas „Vocalica” vadītājs Ainārs Plezers, skaņu skolas „ Dore” pedagoģe Māra Ģērmane un Kandavas Mūzikas skolas vokālā ansambļa „ Taustiņi”  vadītāja Andra Vilkauša.

 

Konkursa "Balsis 2018" 1.kārtas žūrijas vērtēšanas protokols

 

Savu prasmi spoži demonstrēja visi A grupas kolektīvi. Vērtēšanas komisijai bija grūti izvēlēties, kuru kolektīvu virzīt uz konkursa Zemgales kultūrvēsturiskā novada 2. kārtu Jelgavā 2. martā. Ar konkursa rīkotāju atļauju, konkursa "Balsis 2018" 2. kārtā piedalīsies Tukuma 2.pamatskolas trīs ansambļi (vadītāja un skolotāja  Sanita Apine) un Tukuma Mūzikas skolas vokālie ansambļi „ Kriksis” un „Kreksis” (vadītāja un skolotāja Ināra Vičmane).

No B grupas kolektīviem ar savu skanīgo dziedājumu žūrijas komisiju pārsteidza Engures novada Milzkalnes sākumskolas vokālais ansamblis (vadītāja un skolotāja Māra Bērziņa) un Tukuma Raiņa ģimnāzijas jauktais vokālais ansamblis (vadītāja un skolotāja Rasma Valdmane). Abi šie kolektīvi izvirzīti konkursa Zemgales kultūrvēsturiskā novada 2. kārtai Jelgavā B grupā.

 

Apskati konkursa galeriju!

 

 

Paldies kolektīvu vadītājiem par ieguldīto darbu un ansambļu dalībniekiem par skanīgo dziedājumu!

Vēlam veiksmi arī turpmāk!

 

 

 

Dace Perševica,

 Tukuma novada Izglītības pārvaldes

Mūzikas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja.

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!