Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Sēmes sākumskolā pasākums "No tautas pūra lādes"

14. martā Sēmes sākumskolā, kamēr lielākie skolas bērni izbaudīja pavasara brīvdienas, pirmsskolas grupiņās bija manāma rosība. Mazie pirmsskolnieki gaidīja ciemiņus - savus mīļos vecvecākus - omītes un opīšus.

Bērni gatavojoties Latvijas simtgadei, vēlas izzināt daudz interesantu un aizraujošu lietu par savu dzimteni. Tāpēc šoreiz ciemos vecvecāki, jo kas tad vēl labāk, ja ne viņi zin visdažādākos stāstus par Latviju un latvju tautas gudrības.

 

 

Visi kopā gan mazie, gan lielie pasākumā  „No tautas pūra lādes” aktīvi darbojās, uzzinot daudz jauna par Latviju un arī viens par otru. Pasākuma dalībniekiem bija sarūpēti visdažādākie uzdevumi, kuru risināšanai lieti noderēja gan gudrība, gan attapība,  kā arī fiziska veiklība un aktiera talants.  Vecmāmiņas un vectētiņi kopā ar saviem mazbērnie  gatavoja Latvju rakstu zīmes, kārtoja Latviešu tautas dziesmu rindas pareizā secībā, izspēlēja „mēmā šova” uzdevumus un iemācījās jumīša spēli jeb, kā vectētiņi teica, parasto "desu" spēli.

 

Katras pirmsskolas grupas bērni ar savām skolotājām izstāstīja savu stāstu par Latvju zīmēm un sniedza skanīgus priekšnesumus. Bija tik labi pasēdēt klēpī  mīļajai omei vai gudrajam opim, klausīties viņu stāstījumā, kopīgi iet rotaļās un smiet. Laiks aizskrēja nemanot. Pasākuma noslēgumā visiem dalībniekiem piemiņas velte un pateicība - kopīgs foto.

 

    

    

    

 

Pasākuma laikā visi varēja vērot sagatavoto video materiālu par Latvju zīmēm, kā arī aplūkot izstādi ar dažādiem priekšmetiem un lietām, kurās redzamas rakstu zīmes.

 

 

Paldies pasākumu organizētājai Daigai Zustrupai, kā arī grupiņu skolotājām un viņu palīgiem, vecākiem un vecvecākiem par aktīvu dalību svētku tapšanā.

Paldies! Mēs atkal esam bagātāki, sagaidot Latvijas 100 gadi!

 

 

Sagatavoja

Direktores vietniece Inguna Zauere

DMC Firewall is a Joomla Security extension!