Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma, Engures un Jaunpils novadu izglītības iestāžu koru skates rezultāti

29. aprīlī Tukuma 2. pamatskolā skaņi un krāšņi izskanēja Tukuma, Engures un Jaunpils novadu izglītības iestāžu koru skate, kurā piedalījās 5.-9.klašu un 5.-12.klašu kori, meiteņu kori un zēnu koris. Klausītājiem kolektīvi demonstrēja lielisku un profesionālu dziedājumu, savu uzstāšanos papildinot ar horeogrāfiju un dažādu instrumentu spēli.

 

Skatē 5.-9. klašu un 5.-12. klašu kori izpildīja vienu dziesmu no konkursa „Dziesmai būt!” obligātā repertuāra, vienu latviešu tautas dziesmas apdari un vienu latviešu komponista dziesmu pēc pašu izvēles. Savukārt zēnu koris izpildīja 3 dziesmas no zēnu koru salidojuma „ Puikas var!”  repertuāra.

 

Koru uzstāšanos skatē vērtēja žūrijas komisija, atzīstot, ka dalībnieki bija daudz un cītīgi strādājuši un skatei sagatavojušies. Visi kori pārliecinoši demonstrēja savu dziedāt prasmi, par to liecinot iegūtie punkti un pakāpes.

Žūrijas komisija sastāvā bija  Latviešu Dziesmu svētku virsdiriģents,  UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas priekšsēdētājs jautājumos par Latviešu Dziesmu un Deju svētkiem Romāns Vanags,  Tukuma 2.pamatskolas direktora vietniece mūzikas novirziena jautājumos Ingrīda Čarbarte un Majoru vidusskolas mūzikas skolotāja un diriģente Inese Rasa.

 

Žūrijas komisijas kopvērtējuma protokols.

 

Tukuma, Engures un Jaunpils novadu izglītības iestāžu koru skate bija konkursa 1.kārta, un kori, kas ieguva I pakāpes diplomus, tika izvirzīti dalībai konkursa "Dziesmai būt!" 2. kārtā kultūrvēsturiskajos novados. 5. aprīlī Kurzemes kultūrvēsturiskā novada 2. kārtā Talsos piedalīsies Tukuma Raiņa ģimnāzijas 7.-12.klašu meiteņu koris (diriģente Rasma Valdmane). Savukārt 6. aprīlī Jelgavā Zemgales kultūrvēsturiskā novada 2. kārtā piedalīsies Tukuma 2.vidusskolas 5.-9.klašu koris (diriģente Ērika Bogataja), Tukuma 2.pamatskolas 5.a-9.a klašu meiteņu koris (diriģentes Sanita Apine un Rasma Zāģere), Jaunpils vidusskolas 5.-9.klašu koris (diriģente Mārīte Kabaka) un Engures vidusskolas 5.-9.klašu koris (diriģente Dace Lāce).

 

Apskati koru skates galeriju!

 

Skatē piedalījās arī Tukuma 2. pamatskolas zēnu koris (diriģente Dace Perševica). Saskaņā ar žūrijas vērtējumu zēnu koris ieguva I pakāpes diplomu un 19. aprīlī piedalīsies X zēnu koru salidojumā „ Puikas var!” Zemgales reģiona 2.kārtā.

 

 

Paldies dziedātajiem un koru diriģentiem par ieguldīto darbu!

Lai labi skan konkursu 2.kārtās!

 

 

 

Sagatavoja:

 Dace Perševica

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

interešu izglītības mūzikas pulciņu metodiķe

 

 

 

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!