Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma novada izglītības iestādēs tiek īstenots ES struktūrfondu projekts “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai”

 

Sākot ar 2017. gada decembri, 10 Tukuma novada izglītības iestādes, Džūkstes pamatskola, Pūres pamatskola, Tukuma E.Birznieka - Upīša 1. pamatskola, Tukuma 2. pamatskola, Tukuma 3. pamatskola. Irlavas vidusskola, Tukuma Raiņa ģimnāzija, Tukuma 2.vidusskola, Tumes vidusskola un Zemgales vidusskola, uzsāka Eiropas Savienības struktūrfondu projekta Nr. 8.3.2.2./16/I/001 “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai”  īstenošanu.

 

 

Iesaistīšanās projektā sniedz iespēju Tukuma izglītības iestādēm plašākā klāstā piedāvāt izglītojamajiem iespējas papildus mācību programmām un interešu izglītības programmām papildināt zināšanas informāciju tehnoloģiju, dabaszinātņu, kultūrizglītības, sporta, valodu un citās jomās.

 

Tukuma 2.pamatskola, Pūres pamatskola, Tumes vidusskola un Zemgales vidusskola projekta ietvaros piedāvā skolēniem ar mācīšanās grūtībām un skolēniem ar mācīšanās traucējumiem individuālas konsultācijas, kuras sniedz kvalificēti speciālie pedagogi.

Tukuma 2.pamatskolas sākumskolas skolēniem dabaszinību un matemātikas stundās atbalstu sniedz pedagoga palīgs.

Pūres pamatskolas 5.-9. klašu skolēniem februārī notika  biedrības “Papardes zieds”  neformālās izglītības nodarbības par pubertāti, savstarpējām attiecībām un kontracepciju.

 

Tukuma 3.pamatskolas skolēni devās uz ZINOO centru Rīgā, kur atbilstoši vecumam nodarbībās izzināja dabaszinības. 1. un 2. klašu skolēniem zinātkāres centrā "ZINOO Rīga" notika "Gaisa raķešu nodarbība", kurā tika gūts priekšsts par raķešu darbību, kā arī paši uzmeistaroja savu raķeti, ar kuru sacentās lidojumā un precizitātē. Skolēni no 1. līdz 9. klasei interaktīvos priekšnesumos ar dažādām vielām iepazina to neparastās īpašības.

    

 

Tukuma 2.vidusskola, Tukuma Raiņa ģimnāzija un Irlavas vidusskola piedāvā dažāda vecuma skolēniem nodarbības robotikā.

    

 

Tukuma Raiņa ģimnāzijā skolēniem ir iespēja papildināt zināšanas "Eksakto zinību skolā" (padziļinātas nodarbības dabaszinātnēs un matemātikā). Tumes vidusskolā skolēniem tiek piedāvātas nodarbības, lai sagatavotos Kembridžas eksāmenam angļu valodā, kā arī algoritmiskās domāšanas nodarbības.

 

Tukuma 2.vidusskolā papildus var apgūt vizuālo mākslu, lai mērotos spēkiem konkursā "Mākslinieki – novada izcilas personības”.

    

 

 

 

Projektā iesaistītās izglītības iestādes plāno arvien jaunas aktivitātes, kuras tiks realizētas līdz pat 2019.gada 31.maijam.

 

 

 

 

Laila Ingevica

Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecākā speciāliste

tālr.: 63107280, 29429314

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!