Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Irlavas pirmsskolas izglītības iestādes "Cīrulītis" putnu dienas

Aprīļa sākumā Tukuma pilsētas parkā blakus pilsētas lielajam un skaistajam bērnu rotaļu laukumam parādījās 23 jauni mājokļi putniem. Par putnu apdzīvojamo platību parūpējās Irlavas pirmsskolas izglītības iestādes “Cīrulītis” mazie ķipari.

“Cīrulīšu” bērni un vecāki katru pavasari gatavo un uzstāda putnu būrīšus. Līdz šim putnu mājokļi savu vietu atrada Irlavas pagasta centrā, Irlavas bērnu spēļu laukumā, pie Irlavas Sarkānā krusta slimnīcas, Studentkalnā, pie Sātu baznīcas, pie vecās Vasku muižas, kā arī "Cīrulītis" teritorijā.

 

Šoreiz mazie "Cīrulīši" gribēja iepriecināt brašos pilsētas čivinātājus. Domāts - darīts! Bērni ar skolotājām, līdzi ņemot skaistos putnu būrīšus, devās uz Tukumu. Pilsētas parkā katrs bērns izvēlējās koku, pie kura novietot savu putnu būrīti. Kamēr Tukuma komunālā dienesta darbinieki piestiprināja jaunās putnu mājas, bērni ornitoloģes Vitas Šalavejus vadībā iepazinās ar interesantiem faktiem no spārnoto draugu dzīves, gāja rotaļās, skandēja tautasdziesmas par putniem.

Protams, neizpalika arī pati lielākā izprieca - rotaļlaukuma apmeklējums.

 

 

 

 

Paldies visiem bērniem un vecākiem par jaunajiem putnu mājokļiem! Lai putnu skaistās dziesmas priecē visus parka apmeklētājus!

 

 

 

Informāciju sagatavoja

Irlavas pirmsskolas izglītības iestādes pirmsskolas skolotājas

Velga Saulīte un Lāsma Apine

                                                

DMC Firewall is a Joomla Security extension!