Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Mākslas pulciņu audzēkņu darbu izstādes - konkursa "Visa Dieva radībiņa saulītē līgojās" Mazmežotnes muižas parkā rezultāti

Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar izglītības iestāžu mākslas pulciņu audzēkņiem un pedagogiem 2017./2018. mācību gadā īstenoja vides objektu un vidē eksponējamu mākslas darbu konkursu “Visa Dieva radībiņa saulītē līgojās”, kurš noslēdzās ar skolēnu darbu izstādi Mazmežotnes muižā, Rundāles novadā. Izstāde tika atklāta un konkursa laureātu apbalvošana notika 2018. gada 17. maijā plkst.15.00. No 410 konkursam iesūtītajiem darbu pieteikumiem brīvdabas izstādē tika eksponēti 126 paši radošākie skolēnu darbi.

Jauno mākslinieku darbi brīvdabas izstādē Mazmežotnes muižas parkā būs apskatāmi visu vasaru līdz 12. septembrim.

 

 

Konkursa mērķis - veicināt bērnu un jauniešu radošo spēju attīstību, iniciatīvu izteikt sevi ar vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izteiksmes līdzekļiem, rosināt interesi par Latvijas dabas daudzveidību un atklāt tās skaistumu mākslas darbos.

 

No Tukuma novada konkursā - izstādē piedalījās Irlavas vidusskolas netradicionālo rokdabu pulciņa dalībnieki Sintija Stepāne, Viktorija Tiļļa, Zane Razdovska, Daniels Bogdānovs, Rūdolfs Čivčišs, Elēna Šteina, Santa Prosoloviča, Liāna Bogdānova, Amanda Lagzdiņa, Amanda Birkenšteina, Krista Krūmiņa, Kristofers Kairo un Annija Jēgere ar kopdarbu "Draiskās bitītes" (skolotāja Sanita Breide) un Tukuma 3.pamatskolas kombinēto rokdarbu pulciņa dalībniece Ieva Vigule ar darbu "Dimanta putni" (skolotāja Laila Matīsa).

 

3. kārtas un reizē arī konkursa - izstādes darbus vērtēja Valsts izglītības satura centra izveidota žūrijas komisija, kuras satāvā darbojās metālmāksliniems Arvīds Endziņš, tekstilmāksliniece Baiba Vaivare un mākslinieks - rotkalis Juris Leitāns. Saskaņā ar žūrijas vērtējumu tikai 36 darbi tika godalgoti, piešķirot I, II un III pakāpes diplomus.

 

Žūrijas kopvērtējuma protokols.

 

Irlavas vidusskolas vides objekts "Draiskās bitītes" konkursā ieguva III pakāpes diplomu. Apsveicam bērnus un skolotāju par tik lielā un sīvā konkurencē sasniegto augsto rezultātu!

 

 

 

Angelika Dembovska

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

Izglītības darba vecākā speciāliste

Tālrunis: 25433432

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd