Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Dziesmu un deju spēle - koncerts “Manas domas ir par Tevi…”

2018.gada 13.novembrī Tukuma pilsētas Kultūras namā izskanēja krāšņa muzikāla dziesmu un deju spēle - koncerts ”Manas domas ir par Tevi... ”, kurā piedalījās Tukuma un Engures novadu izglītības un kultūras iestāžu bērnu un jauniešu mūzikas un deju kolektīvi.

 

Koncerts tika rīkots Latvijas Republikas pirmā ārlietu ministra, Ministru prezidenta, viena no Latvijas valsts dibinātājiem Z. A. Meierovica piemiņai un viņam veltīta pieminekļa atklāšanai Tukumā.

 

 

 

Z.A.Meierovics bija dedzīgs cilvēks ar skaidru savas Latvijas redzējumu. Ar skaidru vīziju nākotnē, kurš savu Latviju uzbūvēja no sev un savai tautai svarīgām lietām. Ķieģelīti pa ķieģelītim, stiprinot kopīgu tautas gribu un apziņu, veidojot stipru un paliekošu mūri.

 

Režisore Margita Skrazlovska koncertu veidoja kā pārdomu un atziņu spēli, kur ikviens tā dalībnieks un skatītājs varēja kaut uz mirkli aizdomāties un pārdomāt, kas mums katram ir Latvija, kas Latviju padara ievērojamu, bez kā Latvija nebūtu Latvija. No kā mēs katrs celtu savu Latviju?

 

Koncertā instrumentāli, dziesmu un deju priekšnesumi mijās ar dalībnieku kolektīvu video stāstiem par Latviju un Latvijas vislielākajām vērtībām. 

 

Koncerta galeriju apskati šeit!

 

Koncertā piedalījās  Tukuma E.Birznieka - Upīša 1.pamatskolas deju kolektīvs „Pastariņi” 3.-4. klašu grupa (vadītājas Tamāra Balode un Elīna Zvēra), Tukuma 2.pamatskolas deju kolektīvs „Mare” 7.-9. klašu grupa (vadītājs Juris Poga), Tukuma 2.pamatskolas 5.a klases ansamblis (vadītāja Sanita Apine) un Tukuma 2.pamatskolas zēnu koris (diriģente Dace Perševica, koncertmeistare Ilze Bite), Tukuma 2.vidusskolas 5.-12.klašu koris (diriģente Ērika Bogataja), Tukuma Raiņa ģimnāzijas koris „ Savējie” (diriģente Rasma Valdmane, koncertmeistare Ināra Vičmane), Tukuma Mākslas skolas deju kolektīvs „Luste” 5. - 6.klašu grupa (vadītāja Madara Augule), Tukuma Mūzikas skolas koklētāju ansamblis (vadītāja Dace Bleikša), Tukuma Mūzikas skolas saksofonistu kvartets (vadītāja Eva Folkberga) un Tukuma Mūzikas skolas pūtēju orķestris (vadītājs Māris Rozenbergs), Lapmežciema pamatskolas deju kolektīvs 5.-6.klašu grupa (vadītāja Sandra Saltā), Pūres pamatskolas deju kolektīvs „Pūrīte” 6. - 9. klašu grupa (vadītāja Inga Kļaviņa-Zariņa) un Pūres kultūras nama Jauniešu deju kolektīvs „Pūrenieks” (vadītāja Inese Cīrule).

 

Ir goda lieta un mūsu latviešu pienākums pašiem celt savu Latviju, pašiem to attīstīt, pilnveidot. Mūsu Latvijas nākotni veidot labāku, skaistāku, piemērotāku, valsts pamtus stiprinot ar latviešiem svarīgām lietām, spēcīgām idejām un sapņiem par Latviju. Mums pašiem spodrināt Latvijas godu, mums pašiem latviešiem būt.

 

 

Paldies koncerta režisorei un vadītājai Margitai Skrazlovskai un videomāksliniecei Elīna Maslovskai. Paldies Tukuma novada Domes priekšsēdētājam Ērikam Lukmaņa kungam un Domes darbiniekiem un Engures novada domes priekšsēdētājam Gundaram Važas kungam. Paldies mūsu koncerta atbalstītājiem - akciju sabiedrībai "Tukuma piens" un mārketinga nodaļas vadītājam Armandam Artihovičam, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai "Augļu nams" un kooperatīva vadītājam Jānim Lepsim, kā arī Tukuma pilsētas Kultūras nama atsaucīgajam kolektīvam un direktora pienākumu izpildītājai Lienei Bēniņai.

 

 

Ir patiess gandarījums par labi padarītu darbu! Mums visiem kopā, strādājot plecu pie pleca, izdevās radīt skaistu stāstu par mūsu Latviju.

Saules mūžu Latvijai!

 

 

 

Angelika Dembovska

Tukuma novada Izglītības pārvaldes Izglītības darba vecākā speciāliste

 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd