Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Skatuves runas konkursa laureātu sarīkojums Latvijas Nacionālajā bibliotēkā “Vārdu atbalss bezgalība…”

30.novembrī  Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika literāri muzikāls skatuves runas konkursa laureātu sarīkojums “Vārdu atbalss bezgalība…”, kurā piedalījās 30 labākie daiļliteratūras runātāji, skatuves runas konkursa laureāti no visas Latvijas, kā arī komponists Valdis Zilveris, Nacionālā teātra aktieris Jānis Skanis - viens no skatuves runas konkursa žūrijas dalībniekiem, un vairāki latviešu literāti. Sarīkojumā piedalīties tika uzaicināta arī Tukuma 2.pamatskolas 8.a klases skolniece Lilija Ožeta un viņas skatuves runas skolotāja Vivita Jaunkļaviņa, kuras pārstāvēja Tukuma, Engures un Jaunpils novadus.

 

 

 

Sarīkojuma mērķis – pastiprināt skolēnu motivāciju lasīt un meklēt līdzekļus savai radošajai un mākslinieciskajai pašizteiksmei.

 

Pasākums, režisores Daces Liepnieces vadībā, tika veidots kā muzikāli literārs uzvedums, kurā skolēni runāja dažādus fragmentus no saviem skatuves runas konkursa priekšnesumiem. Muzikālo pavadījumu nodrošināja Nacionālā teātra muzikālās daļas vadītājs, komponists Valdis Zilvers.

 

Šajā dienā skolēniem bija iespēja gan tikties ar māksliniekiem, gan iepazīt savus vienaudžus - skatuves runas meistarus, kā arī izstaigāt un iepazīt Latvijas Nacionālo bibliotēku.  

 

 

 

Par skatuves runas konkursu
Valsts izglītības satura centrs (VISC) 2018.gadā organizēja skolēnu skatuves runas konkursu ar mērķi, izmantojot vārda mākslas spēku, izkopt skolēnos nacionālo identitāti, veicināt viņu emocionālo un radošo pašizpausmi, sekmēt bērnu un jauniešu interesi par latviešu literatūras mantojumu un devumu latviešu nacionālās kultūras veidošanā.

Konkurss notika visos Latvijas reģionos, un tajā piedalījās ap 500 dalībnieku.

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!