Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums 47.Starptautiskā bērnu mākslas izstādes - konkursa „LIDICE 2019” 1.kārta

Kā katru gadu, arī šogad Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolēni tika aicināti piedalīties 47.Starptautiskajā bērnu mākslas izstādē - konkursā „LIDICE 2019”.

Par izstādes tēmu tika izvēlēta ķīmija. 2019.gadā apritēs 150 gadi no brīža, kad tika izveidota ķīmiķa Dmitrija Mendeļejeva elementu periodiskā sistēma, kas ir viens no mūsdienu ķīmijas pīlāriem un caurvij mūsu ikdienas dzīvi, sākot no apavu zolēm, asfalta uz ceļa, līdz skaistai uguņošanai debesīs.

 

 

Konkursa dalībnieki veidojuši zīmējumus, gleznojumus, darbus kombinētā tehnikā, veidojumus no māla, koka, papīra, auduma divdimensiju un trīsdimensiju darbus. Darbos oriģināli atveidots viss, kas saistās ar bērnu izpratni par ķīmiju ikdienas sadzīvē, krāsās, atklājumos, apkārtējās vides norisēs, izzinot tās nozīmi un ietekmi.

 

Konkursā “Lidice 2019” 1. kārtā piedalās 137 darbi un rekordliels dalībnieku skaits -  194 skolēni - no mūsu novadu skolām: Tukuma Raiņa ģimnāzijas, Tukuma 2.vidusskolas, Tumes vidusskolas, Zemgales vidusskolas, Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolas,  Džūkstes pamatskolas, Irlavas pamatskolas, Pūres pamatskolas un Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāles, Tukuma E. Birznieka-Upīša 1.pamatskolas, Tukuma 2.pamatskolas, Tukuma 3.pamatskolas, Tukuma novada internātpamatskolas, Tukuma Mākslas skolas, Engures vidusskolas, Lapmežciema pamatskolas, Milzkalnes sākumskolas un Engures Mūzikas un mākslas skolas.

 

Apskati fotogaleriju!

 

Konkursa darbus vērtēja žūrijas komisija - M. Muižnieces Rīgas Mākslas skolas skolotāja Ingemāra Treija, brīvmāksliniece, skolotāja Iveta Liepiņa un Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska.

 

 Žūrijas komisijas uzdevums bija noteikt labākos darbus izvirzīšanai konkursa 2.kārtai Latvijā.

 

Žūrijas komisijas kopvērtējums

 

 

Atzinību ieguvušie autoru darbi izvirzīti konkursa 2.kārtai, Rīgā. Konkursa trešā, noslēguma kārta, norisināsies Čehijā.

 

 

Konkursa “Lidice 2019” 1. kārtas dalībnieku darbu izstāde būs apskatāma līdz 2019.gada līdz 18.janvārim Tukuma novada Domes ēkā, Talsu ielā 4, Tukumā.

 

Konkursa 2.kārtas izstāde notiks no 2019.gada 5.februāra līdz 21.februārim Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātē, Jelgavas ielā 1. Izstādē tiks izstādīti tikai žūrijas izvirzītie darbi.

 

 

Paldies skolotājiem un konkursa dalībniekiem!

Konkursa tēma nebija vienkārša, bet jūs lieliski tikāt galā.

 

 

 

Angelika Dembovska

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 izglītības darba vecākā speciāliste

tālrunis 25433432

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd