Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma Mūzikas skolas audzēkņu panākumi valsts konkursā

20190116 131024Šajā mācību gadā Latvijas Nacionālais kultūras centrs organizēja Valsts konkursu mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēles audzēkņiem.

Savukārt, lai attīstītu audzēkņu profesionālās prasmes un uzstāšanās kultūru, kā arī, lai vērtētu izglītības kvalitāti profesionālās ievirzes mūzikas izglītībā, piedalīšanās valsts konkursos audzēkņiem ir obligāta prasība (izņemot pirmklasniekus). 

 

Apgūstot konkursa nolikumam atbilstošu programmu, pirmajā kārtā skolā piedalījās 70 audzēkņi. Uz konkursa otro kārtu, kas notika 16. un 23. janvārī Jelgavas Mūzikas vidusskolā, devās 22 izvirzītie audzēkņi.

 

Rezultāti pēc reģiona kārtas mūsu skolai iepriecinoši – flautistu grupā Elēnai Lisovai 1.vieta un viņa tika izvirzīta finālam Rīgā, Alisei Dubrovskai 2.vieta (pedagogs Dace Pētersone, koncertmeistare Mārīte Folkberga) un Madarai Tīrumai 3.vieta (pedagogs Sanita Šteina, koncertmeistare Daina Dzene),

Skolas klarnetistus pārstāvēja Ernests Krišs Grigors, iegūstot 1.vietu, Kārlis Kugelāns – viņam 2.vieta, Madara Sindija Petkeviča un Evelīna Putāne – abām 3.vieta (pedagogs Normunds Krūmiņš, koncertmeistare Inguna Grīnvalde).

Skolas saksofonistu saimi reģionā pārstāvēja Karlīna Leimane, Gustavs Jākobsons – abiem 2.vietas un Elza Adelīna Sleže, Megija Rūta Murāne un Paula Krēvica, visām 3.vieta (pedagogs Eva Folkberga, koncertmeistare Inguna Grīnvalde).  

Mežragu grupā spēlēja Edgars Ķinķeris un ieguva 2.vietu. Trompetes grupā 3. vietu saņēma Ārons Straume un Marta Laura Gredzena (pedagogs Māris Rozenbergs, koncertmeistars Jānis Čudars).

Eifoniju grupā uz reģionu devās Renards Kokarītis un Artūrs Dakša, abi ieguva 3.vietu (pedagogs Uģis Strauja, koncertmeistars Jānis Čudars).

Tubas spēlē piedalījās Mārtiņš Šteimanis un ieguva 2.vietu, un Kristers Zekunde, kurš ieguva 3.vietu (pedagogs Uģis Strauja, koncertmeistars Jānis Čudars).

Sitaminstrumentu spēlē uz reģionu devās trīs dalībnieki, 2.vietu ieguva Emīls Lisovs, vēl piedalījās Kaspars Vistapols un Ričards Jānis Vītiņš (pedagogs Aivars Sprigulis, koncertmeistars Jānis Čudars).

 

 

 IMG 4513

 

 

Valsts konkursa III kārta norisinājās Augusta Dombrovska mūzikas skolā Rīgā no 11. līdz 14. februārim un tajā piedalījās vairāk kā čeri simti audzēkņu no visas Latvijas.  Tiesības piedalīties konkursa finālā izcīnīja arī desmit Tukuma Mūzikas skolas audzēkņi un tas ir apliecinājums, ka jauno mūziķu spēlētprasme ir augsti novērtēta.

 

Programmā "Klarnetes spēle" uzstājās pedagoga Normunda Krūmiņa audzēknis Ernests Krišs Grigors un ieguva 3.vietu valstī,  finālā spēlēja arī Kārlis Kugelāns un Madara Sindija Petkeviča,  koncertmeistare Inguna Grīnvalde.

Saksofona spēles pedagoga Evas Folkbergas audzēkņi Karlīna Leimane un Gustavs Jākobsons ieguva 3. vietas, koncertmeistari Inguna Grīnvalde un Jānis Čudars.

Mežraga spēlē audzēknim Edgaram Ķinķerim piešķirta 3. vieta, viņa pedagogs Māris Rozenbergs un koncertmeistars Jānis Čudars.

Pedagogs Uģis Strauja uz konkursu aizveda eifonija spēles audzēkni Renardu Kokarīti, kuram 3. vieta un tubas spēles audzēkņus Mārtiņu Šteimani, kurš ieguva 2. vietu, un Kristeru Zekundi, viņam 3. vieta, koncertmeistars Jānis Čudars.

 

 Tukuma Mūzikas skolas apsveikums

 

 

Konkursu vērtēja ļoti kompetenta žūrija – izcili pedagogi un izpildītājmākslinieki nozarē. Pēc uzstāšanās un rezultātu paziņošanas pedagogi saņēma katra žūrijas pārstāvja komentārus un norādes par audzēkņa priekšnesumu individuālā vērtēšanas lapā, arī punktus par izpildījuma tehnisko precizitāti, skaņas kvalitāti, māksliniecisko izpildījumu.

 

Klausoties konkursantus, pārņēma prieks un sajūsma par Latvijas mūzikas skolu audzēkņu augsto izpildījuma kvalitāti un profesionālismu. Cik lieliski muzicē mūsu bērni!  Mums jādomā, kā noturēt un celt mūziķu prestižu sabiedrībā, lai talantīgākie bērni izvēlētos dzīvē mūziķa profesiju.

 

 

Paldies visiem skolas audzēkņiem, bet īpaši pedagogiem un koncertmeistariem par lielo un neatlaidīgo darbu, gatavojoties konkursam!

 

Ligita Zemniece

Tukuma Mūzikas skolas direktore

 

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!