Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma, Engures un Jaunpils novadu jauno vides pētnieku foruma „Skolēni eksperimentē” rezultāti

 

2019. gada 22. februārī Tukuma 2. pamatskolā notika Tukuma, Engures un Jaunpils novadu jauno vides pētnieku forums „Skolēni eksperimentē”. Šogad forumā jaunie vides pētnieki žūrijas komisijai un pārējiem dalībniekiem demonstrēja 8 eksperimentus.

 

Žūrijas komisija, kuras sastāvā bija Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolotāja, bioloģijas un dabas zinību skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Zaiga Širina, Jaunpils vidusskolas bioloģijas, veselības mācības un dabaszinību skolotāja Ineta Miķelsone un Tukuma novada Izglītības pārvaldes izglītības darba vecākā speciāliste Angelika Dembovska, eksperimentus vērtēja atbilstoši  novadu foruma nolikuma un Rīgas atklātās kārtas kritērijiem. 

 

Jauno vides pētnieku foruma "Skolēni eksperimentē" žūrijas kopvērtējums

 

Pēc visu eksperimentu prezentācijām, kamēr žūrijas komisija apspriedās un izvērtēja foruma dalībnieku sniegumu, dalībnieki tika aicināti nobalsot par eksperimentu nominācijai "Skatītāju simpātija".

Apkopojot balsojuma rezultātus, skatītāju simpātiju balvu šogad ieguva Tukuma 2.pamatskolas skolnieces Katrīnas Zorinas pētījums “Kukurūzas čūsku ikdienas paradumi”.

 

Pirms foruma dalībnieku apbalvošanas un žūrijas vērtējumu paziņošanas jaunie vides pētnieki piedalījās radošajā darbnīcā, kuras tēma šoreiz bija „Sapņu ķērājs”. Radošo darbnīcu vadīja Latvijas Universitātes 2.kursa studente, topošā skolotāja Anna Annija Vilka. Savukārt skolotāji piedalījās metodiskā darba darbnīcā, kurā iepazinās ar Sanitas Baumanes un Ingas Lapiņas veidoto metodisko darbu “Mazie pēddziņi dodas dabā!” un dalījās savā pedagoģiskā darba pieredzē.

 

Apbalvošanas ceremonijā foruma dalībnieki un viņu skolotāji saņēma uzslavas, atzinību un arī balvas - visas foruma komandas saņēma Tukuma novada Izglītības pārvaldes pateicības rakstus un foruma uzlīmes, savukārt Tukuma novada Izglītības pārvaldes atzinības rakstus ieguvušās komandas saņēma piemiņas balvas un saldumus.

Un kā jau katru gadu arī šogad dalībnieki tika aicināti pieteikties foruma atklātajai kārtai Rīgā, kas notika 4. martā Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā (Rīga, Jelgavas ielā 1).

 

Paldies visiem dalībniekiem un pedagogiem!

 

 

Angelika Dembovska

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

 

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!