Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Zemgales reģionālā skolēnu zinātniski pētniecisko darbu 10.konference

 

2019. gada 8. martā Jelgavā Latvijas Lauksaimniecības universitātē notika Zemgales reģionālā skolēnu zinātniski pētniecisko darbu 10.konference, kura tika organizēta ESF projektā "Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai", projekta numurs 8.3.2.1/16/I/002.

Eksperti vērtēja konferencei iesūtītos skolēnu zinātniskās pētniecības darbus. Vidusskolēni, kuri saņēma uzaicinājumu piedalīties klātienē reģionālajā konferencē, uzstājās ar sagatavotu sava darba prezentāciju, kuras laikā (10 minūtes) ne tikai iepazīstināja žūriju un klātesošos ar pētījumu, bet arī atbildēja uz dažādiem jautājumiem. Konferencē šogad plaši tika pārstāvēts arī Tukuma novads – 19 darbi.

 

Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu konferencēm šī gada konference tika veidota atšķirīgi. Iepriekš skolēni izvēlējās kādu no zinātņu sekcijām (pavisam 23 zinātņu nozares). Bet, gatavojoties šai konferencei, jau sākotnēji, izvēloties pētījuma tēmu, tā bija jāpiemēro vienai no piedāvātajām sešām zinātņu nozarēm: dabaszinātnes, inženierzinātnes un tehnoloģijas, medicīna un veselības zinātnes, lauksaimniecības, meža un veterinārās zinātnes, sociālās zinātnes, humanitārās un mākslas zinātnes, kurās apvienotas pavisam 42 zinātņu apakšnozares. Līdz ar to dalībnieku – konkurentu  skaits vienā zinātņu nozarē šogad bija ievērojams.

 

 

Paldies par ieguldījumu darbu izstrādē skolēniem un darbu vadītājiem, kuri reģionālajā konferencē ieguva lieliskus rezultātus – augstu sava darba novērtējumu:

 

 

1.pakāpes diplomus ieguva

 

Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolēni  - Alise Gaile ar darbu “Tukums – kino iedvesmas pilsēta”, darba vadītāja Una Gaile ; Simona Helmane ar darbu “Purvīša skola un tās skolnieki”, darba vadītāja Una Bērziņa; Dārta Valdovska ar darbu “Bazilika kvalitātes novērtējums, izmantojot konfokālo, lāzerskenējošo mikroskopu”, darba vadītāja  Maija Skuja; Agnese Pridāne ar darbu “Gēla nagu lakas krāsa dažādu spuldžu starojumā”, darba vadītājs Valdis Zuters;

 

Tukuma 2.vidusskolas skolēni - Evija Strautmane ar darbu “Ieteikumi pedagogiem darbā ar skolēniem stostīšanās problēmu mazināšanai”,  darba vadītāja Ērika Bogataja; Māra Mendrika ar darbu “Folkloras kopu kustība Latvijā, Tukuma novadā un tā tuvākajā apkārtnē”, darba vadītāja Ērika Bogataja.

 

 

2.pakāpes diplomus ieguva

 

Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolēni - Arta Zvaigzne ar darbu “Emocionālās inteliģences atšķirības jauniešiem ar dažādiem nodarbošanās veidiem”, darba vadītāja Maruta Kurmahere; Annija Jēce ar darbu “Jarovizācijas metodes izmantošana kartupeļu šķirnes ‘Soraya’ audzēšanā”, darba vadītāja Zaiga Širina;

 

Tukuma 2.vidusskolas skolēni - Antra Miezīte ar darbu “Policista profesijas apguve kā karjeras iespēja pēc 12.klases beigšanas”, darba vadītāja Evita Korna-Opincāne; Ilva Pēka ar darbu “Dinamisko paužu veidi un to pielietošana 11.klases skolēniem dažādās mācību stundās”, darba vadītāja Rudīte Peipa; Samanta Jēkabsone ar darbu “Spēļu izmantošana uztura mācības pilnveidošanā un zināšanu pilnvērtīgā apguvē”, darba vadītāja Vēsma  Kaņepe; Ringolds Rutkis ar darbu “Frazeoloģismi Māra Bērziņa romānā “Svina garša””,  darba vadītāja Ingrīda Freimane.

 

 

3.pakāpes diplomus ieguva

 

Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolēni - Elizabete Muzikante un Jānis Šadauskis ar darbu “Titrēšanas metožu salīdzinājums C vitamīna saturu noteikšanai augļos”, darba vadītāja Ludmila Grečaņika; Viktorija Solovjova ar darbu “Mēness fāžu saistība ar skolēnu uzvedību mācību procesā Tukuma Raiņa ģimnāzijā”, darba vadītāja Maruta Kurmahere; Markuss Kurmahers un Kristers Alsbergs ar darbu “Magnētiskā lauka mērīšanas iespējas ar viedtālruni”, darba vadītājs Valdis Zuters; Krišs Aleksandrs Vasermans ar darbu “Saražotās Brauna gāzes daudzums atkarībā no strāvas stipruma”, darba vadītājs Valdis Zuters;

 

Tukuma 2.vidusskolas skolēns - Kristers Švarcs ar darbu “Procesoru virstaktēšanas iespējas personālajos datoros”, darba vadītājs Uģis Bērziņš.

 

 

 

1.pakāpes un 2.pakāpes laureātiem ir piešķirtas budžeta vietas Latvijas Lauksaimniecības universitātē, kā arī ceļazīme uz valsts skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konferenci, kura norisināsies 12. un 13.aprīlī Rīgā, un kurā mūsu novada dalībniekiem būs jāsacenšas ar skolēniem, kuri izvirzīti no Kurzemes reģiona, Vidzemes reģiona, Latgales reģiona un Pierīgas reģiona.

 

 

 

Laila Ingevica

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 izglītības darba vecākā speciāliste

 

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!