Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Zemgales vidusskolas skolēni Jaunsardzes nometnē Alūksnes novada "Lāčusils"

Jaunsargi Lāčusils Alūksnes novNo 1. līdz 5. maijam poligonā “Lāčusils” Alūksnes novadā notika Jaunsardzes un informācijas centra organizētā 4. līmeņa jaunsargu nometne, kurā piedalījās 142 jaunsargi no visiem Latvijas novadiem. No Zemgales vidusskolas nometnē piedalījās Leontīns Jurevičs un Diāna Suškova.


Nometnes laikā jaunsargi pilnveidoja prasmes un iemaņas lauku kaujās, topogrāfijā, orientēšanās apvidū, ieroču un šaušanas apmācībā. Nometnes laikā notika arī jaunsargu prasmju un iemaņu testēšana saskaņā ar Jaunsardzes mācību paraugprogrammas prasībām.

 

Apsveicam Leontīnu un Diānu ar sekmīgi nokārtotu Jaunsardzes mācību (4.līmeņa) noslēguma komplekso testu.


Īpaši sveicam Diānu Suškovu, kura ir ierindojusies Latvijas desmit labāko jaunsargu vidū. Diāna no 27. jūnija līdz 7. jūlijam tiek aicināta piedalīties Lielbritānijas kadetu organizācijas vasaras nometnē.

 


Visiem jaunsargiem, kuri sekmīgi nokārtoja 4. līmeņa testus, būs priekšrocības atlasē, stājoties Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Valsts robežsardzes koledžā, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā un Valsts policijas koledžā.

 


Paldies seržantam Jurim Grīslītim par jauniešu sagatavošanu!

 

 

Liene Tāsse

Zemgales viduskolas direktore

DMC Firewall is a Joomla Security extension!