Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Krāšņi izskanējis koncerts "Ceļā uz Dziesmu un Deju svētkiem"

DSC 0004 TL2019.gada 30.maijā, ļoti skaistā un saulainā dienā, plkst.12.00 Tukuma novada Domes laukumā notika koncerts “Ceļā uz Dziesmu un Deju svētkiem”. Koncerta mērķis bija vēl pēdējo reizi šajā mācību gadā izdziedāt un izdejot XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku repertuāru, lai 2019./2020.mācību gadā varētu sekmīgi startēt un piedalīties svētku dalībnieku atlases konkursos un skatēs.

 

Arī skatītājiem tika radīta iespēja iepazīties ar jauno repertuāru un sajust  XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gaisotni, idejisko vēstījumu,  jo XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks jau 2020.gadā no 6. līdz 12.jūlijam.

 

Krāšņajā koncertā piedalījās Tukuma Mākslas skolas tautas deju kolektīvs „Luste” (vadītāja Madara Augule), Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskolas tautas deju kolektīvs „Pastariņi” (vadītāja Tamāra Balode), Tukuma 2.pamatskolas tautas deju kolektīvs „Mare” (vadītājs Juris Poga), Irlavas kultūras nama tautas deju kolektīvs „Abaviņa” (vadītāja Evita Skavronska), Smārdes pamatskolas tautas deju kolektīvs "Dzērvītes” (vadītāja Ilze Buka), Slampes kultūras pils tautas deju kolektīvs „Vijumiņš” (vadītāja Madara Elizabete Jumiķe). Koncertā uzstājāsTukuma Raiņa ģimnāzijas koris “Savējās” (diriģente Rasma Valdmane), Engures vidusskolas 5.-9.klašu koris (diriģente Dace Lāce), Lapmežciema pamatskolas 5.-9.klašu koris (diriģente Benita Egle),Tume pamatskolas 5.-9.klašu koris (diriģente Sandra Šteinberga), Tukuma E. Birznieka–Upīša 1.pamatskolas koris (diriģente Valda Liepiņa), Tukuma 2.pamatskolas 5.a - 9.a klašu meiteņu koris (diriģentes Sanita Apine un Ritma Zāģere), Tukuma 2.pamatskolas zēnu koris (diriģente Dace Perševica). Koncerta koncertmeistares Ilze Bite un Sanita Apine.

Koncertu kuplināja jaunie muzikāli radošie talanti - Tukuma 2.pamatskolas skolēni Alise Upesleja spēlēja basģitāru un Markuss Bite muzicēja uz bungām.

 

Koncerta galerija

 

 

Cerēsim, ka visi dalībnieki, kuri šajā dienā sniedza prieku koncertā, piedalīsies arī Dziesmu un deju svētkos Rīgā, kur tautas deju kolektīvi varēs dejot jaunajā Daugavas stadionā un kur dziedātājus sagaidīs jauna Lielā estrāde Mežaparkā.

 

 

 

 

Koncerts bija lielisks!

Paldies deju un koru kolektīvu vadītājiem, izglītības un kultūras iestādēm, pašvaldībām, vecākiem par atbalstu un ieguldīto darbu!

Vislielākais paldies koncerta dalībniekiem! Novēlu visiem labi atpūsties vasaras brīvlaikā, jo jūs esat to godam pelnījuši!

 

 

 

 

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 metodiķe interešu izglītības jautājumos Angelika Dembovska

kontakttālrunis 25433432

 

 

 

 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd