Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Izskanējis VI kamermūzikas festivāls „ Rudens krāsas mūzikā”

DSC 0116 maz17.oktobrī Tukuma Mūzikas skolā un Durbes pils zālē notika VI kamermūzikas festivāls "Rudens krāsas mūzikā".

 

Šogad tajā piedalījās 27 dažādi kameransambļi no 12 Latvijas Mūzikas skolām - Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas, Pluņģes M.Oginska Mūzikas skolas Lietuvā, Jelgavas Mūzikas vidusskolas, Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas, Babītes Mūzikas skolas, Olaines Mūzikas un mākslas skolas, Mērsraga Mūzikas un mākslas skolas, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas, Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas, PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas un Tukuma Mūzikas skolas.

 

Festivāla atklāšanā mūs sveica Tukuma novada Domes priekšsēdētāja vietnieks Arvīds Driķis, vēlot visiem festivāla dalībniekiem parādīt vislabāko sniegumu un pedagogiem gūt gandarījumu par audzēkņu labo uzstāšanos.

 

Mūsu skolu pārstāvēja divi kameransambļi -  instrumentālais kvintets – klarnetistes Evelīna Putāne, Terēze Ādiņa, Marta Bahira, Madara  Sindija Petkeviča un koncertmeistare Inguna Grīnvalde, pedagogs Normunds Krūmiņš. Vēl uzstājās koklētāju ansamblis - Elēna Šteina, Nora Nameda Vasermane, Ilze Elizabete Muceniece, Katrīna Sapnova un arī ansambļa vadītāja pedagogs Dace Bleikša.

 

Festivāla noslēguma koncertā Durbes pilī muzicēja mūsu skolas pedagogi Uģis Strauja (eifonijs) un Inguna Grīnvalde (klavieres), viesi no Babītes Mūzikas skolas – ģitāras pedagogs Romans Lulla un čella klases audzēknis Maksims Skibickis, arī Jelgavas Mūzikas vidusskolas čellu ansamblis, pedagogs Sallija Bankevica un koncertmeistars Valdis Tensons.

 

Pasākuma noslēgumā Durbes pils zāli pieskandināja Pluņģes un Tukuma mūzikas skolu audzēkņu apvienotais stīgu kamerorķestris, diriģente Violeta Gaubyte. Kopā ar audzēkņiem muzicēja arī mūsu pedagogi Dace Šplīte-Lisova un Ludmila Gorevalova.

 

DSC 0112 maz

Paldies Tukuma Mākslas skolai par sadarbību festivāla balvu sarūpēšanā, uz visām festivāla dalībnieku skolām aizceļoja skaisti bērnu zīmējumi. Paldies arī zemnieku saimniecībai „Kliblapsas” par skaistajām rudens veltēm mūsu skolas dekorēšanai!

 

 

Prieks, ka festivāla diena bija skanīga, krāsaina un spilgtām muzikālām emocijām bagāta!

Ligita Zemniece

Tukuma Mūzikas skolas direktore

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd