Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Darbu turpina pieci dežūrdārziņi

close up of girl writing 256468 samazin 200

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, atbilstoši Ministru kabineta 12.03.2020. rīkojuma Nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 4.2. punktam (4.2. pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu. 2020. gada aprīlī Tukuma novadā piecas pirmsskolas izglītības iestādes (turpmāk PII) “Vālodzīte”, “Lotte”, “Zemenīte”, “Karlsons” un “Pepija” - nodrošina dežūrgrupu darbību.

 

Lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, noteikt, ka vecākiem reizi nedēļā ir jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav pēdējo 14 dienu periodā bijuši ārvalstīs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām, un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. Pirmsskolas izglītības iestādes un iestādes, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, nosaka bērnu vecākiem un citām personām saistošu uzturēšanās kārtību šajās iestādēs). 

 

Ārkārtējās situācijas laikā dežūrgrupas paredzētas tikai gadījumā, ja vecākiem nav iespējams nodrošināt bērnu pieskatīšanu ģimenē. 28.aprīlī dežūrgrupas apmeklē 144 bērni.

 

Atgādinām – gadījumos, ja bērns nav apmeklējis pirmsskolas izglītības iestādi, un šajā laikā nav slimojis un tam nav nekādu saslimšanas simptomu, ierodoties dežūrdārziņā, ārsta zīme nav nepieciešama un bērna veselības stāvokli vecāku klātbūtnē novērtēs pirmsskolas izglītības iestādes medmāsa. Ja bērns nav apmeklējis dežūrdārziņu infekcijas slimību pazīmju dēļ vai slimojis ar infekcijas slimību, nepieciešama ārsta zīme. Tāpat vecākiem pirmajā dežūrdārziņa apmeklēšanas dienā un katru pirmdienu jāiesniedz rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav bijuši kontaktā ar saslimušajiem vai kontaktpersonām, kā arī vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!