Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Aicina piedalīties Eiropas eksāmenā

eiropas eksamens 200Latvijas iedzīvotāju zinātkāri un aktivitāti jau sesto gadu pēc kārtas Eiropas dienā apliecina nevis vārdi, bet darbi – dalība Eiropas eksāmenā, kas notiek tiešsaistē www.esmaja.lv. Lai ļautu Eiropas eksāmenā piedalīties pēc iespējas plašākam dalībnieku skaitam, šogad tas notiks 7., 8., 9. maijā. 2019. gadā Eiropas eksāmenā piedalījās jau teju 20 000 dalībnieki, aktīvākie no tiem – skolēni. Eiropas eksāmena mērķis ir rosināt zinātkāri un pilnveidot zināšanas par mums, Latviju, Eiropas Savienību, kā arī sekmēt piederību demokrātiskai Eiropai, atzīmējot Eiropas dienu.

 

 

Kā uzsver Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i. Andris Kužnieks: “Eiropas diena, ko Eiropas Savienības dalībvalstis svin 9. maijā, ik gadu aicina atzīmēt un novērtēt eiropeisku dzīvesveidu, demokrātiju, brīvības un vērtības. Šis pavasaris ir pilns izaicinājumu, kas liek mums mācīties daudz jauna, apgūt vairāk digitālo prasmju un tehnoloģiju, sadarboties attālināti, taču tai pat laikā – neaizmirst par solidaritāti, iecietību un savstarpēja atbalsta sniegšanu – gan tepat ciematos, pilsētās, gan starp valstīm Eiropā un visā pasaulē. Šogad 9. maijā svinēsim Eiropas vienotību dažādībā digitāli, tāpēc aicinu visus – lielus un mazus – izmantot iespēju piedalīties Eiropas eksāmenā, pārbaudīt un iegūt jaunas zināšanas šajā aizraujošajā testā.”

 

Svarīgākais par Eiropas eksāmenu:

* Eiropas eksāmenā katrs dalībnieks piedalās individuāli, izvēloties sev piemēroto vecuma grupu (5.-6.klase, 7.-9.klase, vidusskola) vai jautājumu grūtības pakāpi (pieaugušajiem jautājumi dalīti trīs grūtības pakāpēs);

* Eiropas eksāmenā jāatbild uz 20 jautājumiem;

* Pēc Eiropas eksāmena nokārtošanas, dalībnieks e-pastā saņem Apliecinājumu par dalību un uzzina iegūto punktu skaitu;

* Labākie saņem balvas!

* Uzzināt vairāk par Eiropas eksāmenu www.esmaja.lv sadaļā Projekti,

* Ieskatīties mūsu sociālajos medijos – Facebook @EiropasEksamens  un  @esmajalv, piedalīties dažādos konkursos, iegūt jaunas zināšanas, atbildot uz āķīgiem jautājumiem vai risinot rēbusus, kā arī uzzināt aktualitātes.

 

Piedalies un apliecini savu zinātkāri, zināšanas un izpratni par sevi Eiropā!

 

Eiropas eksāmenu organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar biedrību Eiropas Kustība Latvijā.

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd