Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Noskaidroti jaunāko klašu finanšu pratības konkursu “Mana vārdnīciņa” un “Biznesa pasakas” laureāti

img 9769 1 samazin 200Noslēdzies Latvijas lielākās izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar Latvijas Banku organizētais finanšu pratības konkurss 1.–4. klašu skolēniem “Mana vārdnīciņa” un konkurss 5.–9. klašu skolēniem “Biznesa pasakas”. Šogad starp pašiem labākajiem bija skolēni no Liepājas centra sākumskolas, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas, Bērzaunes pamatskolas, Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Valmieras sākumskolas, Liepājas 7. vidusskolas, Liepājas Ezerkrasta sākumskolas, Tumes pamatskolas, Jelgavas 4. sākumskolas, Īslīces pamatskolas un  Pūres pamatskolas.

 

Mācību gada laikā konkursam tika iesniegtas 236 finanšu terminu vārdnīcas no 43 Latvijas skolām, kuras izvērtēja Latvijas Bankas pārstāvji. Konkursā “Mana vārdnīciņa” tika vērtēti skolēnu skaidrojumi tādiem ekonomiskajiem jēdzieniem kā darbs, alga, profesija, tirgus, cena, peļņa, ģimenes budžets, skolēnu mācību uzņēmums, Ēnu diena un citi. Būtiska bija gan skaidrotā termina izpratne, gan sniegtie papildu piemēri vai paskaidrojošie zīmējumi.

 

Savukārt, konkursam “Biznesa pasakas” šogad tika iesniegti 310 darbi no 44 izglītības iestādēm. Šogad izpalika apbalvošanas ceremonija, bet gandarījums par skolēnu veikumu gan pašiem pasaku rakstītājiem, gan žūrijas komisijai, gan arī JA Latvia sadarbības partneriem. Konkursā “Biznesa pasakas” vērtēšanas kritēriji bija pamatskolēnu ideju novatorisms un oriģinalitāte, kā arī finansiāli drosmīgākie darbi.

 

JA Latvia vadītājs Jānis Krievāns: “Konkurss ir lielisks rīks, lai palīdzētu bērniem izprast, no kurienes ģimenē parādās nauda un kā ar to saprātīgi rīkoties, tā ļaujot novērtēt arī nopelnītās naudas vērtību. Esmu pārliecināts, ka šo zinību apguve jau skolas solā ļaus nākotnes pieaugušajiem pieņemt atbildīgus finanšu lēmumus visdažādākajos mērogos.” 

 

LAUREĀTU SARAKSTĀ TUKUMA NOVADA DALĪBNIEKI:

laureati mana vardnicina samazin 300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plašāka informācija www.jalatvia.lv 

Viss laureātu saraksts pieejams http://jalatvia.lv/dokumenti/?file=Laureatu_saraksts_2020.pdf

 

 

Varam būt patiesi priecīgi un lepni par ļoti labiem rezultātiem un aktīvu līdzdalību Biznesa izglītības biedrības “Junior Achievement Latvia” ekonomiskās izglītības mācību programmu īstenošanā!

Paldies skolotājiem par ieguldīto darbu!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Angelika Dembovska

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

 izglītības darba vecākā speciāliste 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!