Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Inovācijas atbalsta darbā Pūres pamatskolā

Mūsdienu straujais dzīves temps, mainīgie dzīves un mācību apstākļi rada stresu bērnos, veidojot problēmas gan mācību procesā, gan uzvedībā. Skolā bērniem jāapgūst daudz zināšanu, taču ne visiem tas padodas viegli. Pūres pamatskolā ar šīm problēmām strādā atbalsta komanda. Lai darbs būtu efektīvāks un bērniem patīkamāks, tiek meklētas jaunas metodes, iespējas uzlabot komandas darbu.


 Lai rastu jaunas darba metodes, atbalsta komanda, pasmeļoties idejas un pieredzi no kolēģiem, sāka veidot Dabas vides estētikas nodarbībām atbilstošu kabinetu. Ar biedrības "Pūres pamatskolas atbalstam" palīdzību tika sagatavots projekta pieteikums Tukuma novada Domes izsludinātajā projektu konkursā, kurā tiek atbalstītas nevalstisko organizāciju iniciatīvas.

 

Ar projekta palīdzību varējām pilnībā nodrošināt jauno kabinetu ar materiāliem un aprīkojumu. Ļoti saistoša bērniem ir gaismas smilšu kaste. Pirmsskolas grupas un sākumskolas vecuma bērniem šobrīd pieejamas nodarbības, kurās ar dažādu dabas materiālu, graudu, sēkliņu, smilšu palīdzību tiek ne tikai apgūtas zināšanas, bet arī aktivizētas maņas, stimulēta sīkā pirkstu muskulatūra, kas veicina smadzeņu darbību, radošumu, sadarbības prasmes. Tā kā labos laika apstākļos ejam darboties ārā, Šīs nodarbības arī ļauj būt ciešākā kontaktā ar dabu.

 

Projektu realizēja Pūres pamatskolas sociālā pedagoģe

Alla Spruģevica

 

20201210 092253 400x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20201105 101044 400x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20201109 093423 400x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Our website is protected by DMC Firewall!