Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma Mūzikas skolai 2021. gads sākas ar Grand Prix balvu solfedžo konkursā

Tukuma Mūzikas skolas Teorētisko priekšmetu nodaļai ir sācies ļoti labi. Jau kopš oktobra grupu stundas notiek attālināti, taču tas četrām sestās klases audzēknēm netraucēja palēnām gatavoties konkursam. Kā jau tas bija pagājušajā gadā, arī šogad solfedžo konkurss notika janvārī, tikai šoreiz nebraucām pie saviem draugiem uz Klaipēdas Jeronimo Kačinsko mūzikas skolu, bet visi tikāmies platformā Zoom.

 

III Starptautiskais solfedžo konkurss “Intervālu – akordu maģija” notika 30.janvārī, un tajā piedalījās divdesmit viens jaunais teorētiķis.  Uzdevumi šoreiz bija veicami, tikai balstoties uz teorētiskajām zināšanām, acīgumu, uzmanību, spēju ilgi koncentrēties, analizēšanu, jo visi desmit uzdevumi bija jāveic, skatoties datora ekrānā, un tas nebija viegli, jo katrā uzdevumā bija veicamas dažādas darbības, kas prasīja palikt modram līdz galam. Konkursa uzdevumus veidoja un noteikumus, vērtēšanas kritērijus izstrādāja organizētājskola. Uzdevumos bija pārliecinoši  un ātri jāorientējas intervālos, akordos, arī  skaidri jāpārvalda dubultbemolu, dubultdiēzu pārvērtības klaviatūrā, perfekti jāzina skaņu burtu apzīmējumi, jāzina un jāspēj atrast tonalitātes galveno pakāpju akordus dotajā muzikālajā piemērā un galvenais – tos arī pareizi jāpieraksta saskaņā ar noteikumiem, jo par katru neveiksmīgo niansi pierakstā tika bargi samazināti punkti. Konkurss paliek konkurss!

 

Liels paldies vecākiem par atbalstu, jo dalībnieces konkursā piedalījās no savām mājām. Miers, klusums, stabils internets, dators un elektrība šoreiz bija ģimenes pārziņā, jo tādi bija konkursa noteikumi - katrs dalībnieks piedalās no mājām, nevis no skolas telpām. Visi audzēkņi ir lieli malači un protams arī skolotāji, kas audzēkņus sagatavoja darbam. Esam priecīgas par to, ka arī šajos laikos bērni ir atvērti, darboties griboši un novērtē iespēju piedalīties konkursos. Tas ir mūsu – skolotāju stimuls turpināt darbu  pat šā brīža situācijā.

 

Adriana Elza Medne (ped. I.Vičmane) ieguva Grand Prix.

Fiona Laine Alkšbirze (ped. I.Vičmane) ieguva 2.vietu.  

Liza Blumberga (ped.V.Žvirble) un Madara Majevska (ped.V.Žvirble) ieguva 3.vietu.

 

Paldies mūsu draugiem – teorētiķiem no Klaipēdas un Pluņģes mūzikas skolām par uzaicināšanu piedalīties konkursā un žūrijā.

 

Informāciju sagatavoja:

Ināra Vičmane

Teorētisko mācību priekšmetu

metodiskās komisijas vadītāja 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!