Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma novada skolēni mācības turpina attālināti

No 22. februāra, ievērojot noteiktās epidemioloģiskās prasības, mācības klātienē vairākās pašvaldībās atsāks skolēni no 1. līdz 4. klasei. Tukuma novadā mācību process joprojām notiek attālināti. Valdība lēmusi par pakāpenisku klātienes mācību atsākšanu pašvaldībās, kur saslimšanas gadījumu skaits ar Covid-19 pēdējās 14 dienās uz 100 000 iedzīvotāju ir līdz 200. Tukuma novadā 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir 442 (SPKC dati: Covid-19 infekcijas izplatība Latvijā 29.01.2020.-23.02.2021.).

 

Ņemot vērā šo rādītāju,  no 22. februāra klātienes mācības var uzsākt 25 novados: Alsungā, Aucē, Cesvainē, Burtniekos, Dagdā, Durbē, Ērgļos, Krustpilī, Kuldīgā, Ķegumā, Mālpilī, Naukšēnos, Neretā, Pāvilostā, Pļaviņās, Rūjienā, Salacgrīvā, Saulkrastos, Siguldā, Skrīveros, Skrundā, Tērvetē, Vecumniekos, Vecpiebalgā un  Mērsragā.

 

Turpmāk Slimību profilakses un kontroles centrs trešdienās apkopos datus un publicēs to pašvaldību sarakstu, kas atbilst drošas skolas kritērijiem.

 

Skolām, kurās tiek atsāktas klātienes mācības, ir jāievēro stingras epidemioloģiskās drošības prasības: skolēniem no 1. klases ir jālieto maskas, skolas nodrošina regulāru telpu vēdināšanu, distancēšanos mācību procesā, klašu nepārklāšanos starpbrīžos. Tāpat tiek veikti dezinfekcijas pasākumi, kā arī pēc Veselības inspekcijas izstrādāta algoritma izglītības iestādes klātienē nodarbinātajiem obligāti jāveic Covid-19 testēšana.

 

Pedagogi, kas ir paaugstināta riska grupā – ar hroniskām saslimšanām un seniori no 60 gadu vecuma – vienojoties ar izglītības iestādes vadītāju, var strādāt attālināti līdz brīdim, kamēr tiek uzsākta vakcinēšanās pret Covid-19.

 

IZM atgādina, ka lēmumu par mācību uzsākšanu klātienē pēc SPKC publicētā drošo pašvaldību saraksta pieņem izglītības iestādes dibinātājs. Par lēmumu ir jāinformē izglītības iestādes padome, skolēni un viņu vecāki, kā arī Izglītības un zinātnes ministrija.

 

Informāciju sagatavoja:
Inese Rudzīte
Tukuma novada Izglītības pārvaldes
izglītības darba vecākā speciāliste

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd