Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma 2.pamatskolas komanda izcīna 1.pakāpi Kurzemes novada mūzikas olimpiādē

22.aprīlī notika Kurzemes novada vispārizglītojošo skolu, kuras realizē programmu ar augstākiem sasniedzamajiem rezultātiem mūzikā, komandu olimpiāde. Tajā piedalījās Ventspils Centra sākumskolas, Zentas Mauriņas Grobiņas novada vidusskolas, Talsu pamatskolas, Druvas vidusskolas un Tukuma 2.pamatskolas 4.klašu komandas. Tukuma 2.pamatskolas komandu pārstāvēja piecas 4.a klases meitenes – Henrieta Antone, Angelika Freimane, Kate Kļaviņa, Anna Meshia un Alise Spirģe.

 

Kā vienmēr mūzikas olimpiādē ir jāparāda daudzpusīgas zināšanas un prasmes – mūzikas teorija, ritmizēšana, melodijas sacerēšana pēc dotiem noteikumiem, muzikāla prezentācija, viktorīna par komponistu R.Paulu. Olimpiāde norisinajās attālināti Zoom platformā. Arī muzikālā prezentācija tika gatavota attālināti, kas 4.klases skolēniem nav nekāds vieglais uzdevums. Šāda veida un  mēroga pasākums notika pirmo reizi. Neskatoties uz tehniskajām ķibelēm (interneta pārrāvumiem), mūsu, Tukuma 2.pamatskolas komanda “Kvinta” ieguva 1.pakāpi.

 

 Tukumnieki savā prezentācijā izmantoja R.Paula dziesmas “Kapteinis Reinis” melodiju ar pašsacerētiem vārdiem - https://failiem.lv/u/9c3mdym5j

 

Paldies visiem, kas atbalstīja un turēja īkšķus par mūsu meitenēm! Paldies meitenēm, ka izturēja un lieliski parādija savas prasmes!

 

Informāciju sagatavoja:

Dace Perševica

Tukuma 2.pamatskolas skolotāja 

 

muzik afiša 400x

Our website is protected by DMC Firewall!