Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolu radošais konkurss “Muzicē un saceri”

28.aprīlī noslēdzās Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolu radošais konkurss “Muzicē un saceri”. Iepriekšējos mācību gadus šāds nosaukums bija mūzikas olimpiādei, kurā viens no uzdevumiem bija kompozīcijas izveide un tās prezentācija. Šogad Tukuma Izglītības pārvalde organizēja konkursu, kurā skolēni muzikāli un radoši varēja parādīt savu talantu.

 

Konkurss tika rīkots divās kategorijās:

A kategorijā  - skolēni, kas paralēli mācās vai ir mācījušies mūzikas skolās, kā arī skolēni, kas mācās klasēs ar padziļinātu mūzikas apguvi – viņu uzdevums bija  oriģinālkompozīcijas – oriģināldziesmas, instrumentāla oriģinālskaņdarba sacerēšana vai tautasdziesmas apdares veidošana. Šajā grupā piedalījās 5 dalībnieki. Viens no dalībniekiem ( Deivids Kubraks) veidoja elektroniskās mūzikas kompozīciju, kas bija pavisam atšķirīga no tradicionālās mūzikas pieraksta un izpildījuma.

 

B kategorijā - skolēni, kas mācās vispārizglītojošā skolā, bet nav mācījušies un nemācās mūzikas skolā – konkursantu uzdevums bija izvēlētā skaņdarba radoša audiovizuāla, multimediāla prezentācija. Šogad neparasti liela interese un dalībnieku skaits šajā grupā. Iespējams, tas ir saistīts ar informātikas un tehnoloģiju plašāku izmantošanu mācību procesā. B kategorijā šogad piedalījās Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolēni. Skolotāja Inguna Silineviča konkursam sagatavoja 13 konkursantus.

 

Tukuma, Engures un Jaunpils novadu skolu radošā konkursa “Muzicē un saceri” dalībniekus un saites un priekšnesumiem skatīt>>> ŠEIT.

 

Konkursantu darbus šogad vērtēja žūrijas komisija šādā sastāvā:

Irina Lopesa -Himenesa – Tukuma 2.pamatskolas pedagogs,

Ilze Alberinga – Tukuma 2.pamatskolas, Skaņu skolas “Dore”pedagogs,

Agnese Vītoliņa – Tukuma Mūzikas skolas pedagogs.

Liels paldies konkursa dalībniekiem par ieguldīto darbu un  pedagogiem, kas attālināti atbalstīja savus audzēkņus!

 

Informāciju sagatavoja:

Dace Perševica

Tukuma, Engures un Jaunpils novadu

mūzikas skolotāju MA vadītāja

Our website is protected by DMC Firewall!