Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Latvijas Darba devēju konfederācija aicina piedalīties iedvesmas seminārā par izglītības un karjeras iespējām Rīgas reģionā

Noslēdzoties mācību gadam, īpaši aktuāls kļūst izglītības vai karjeras izvēles jautājums, tāpēc Latvijas Darba devēju konfederācija (turpmāk - LDDK) iepazīstinās ar iespējām reģionā. Jauniešiem pēc 9. vai 12.klases nākas pieņemt izšķirošos lēmumus par turpmāku izglītību vai karjeru. Neziņa par to, kāds varētu būt darba tirgus pēc 3 vai 5 gadiem, nereti liek izvēlēties drošāko vai vienaudžu vidū populārāko variantu, neizvērtējot darba devēju pieprasījumu un karjeras attīstības iespējas.

Šobrīd Latvijā pieejamās prognozes norāda uz lielu STEM nozares speciālistu deficītu, tāpēc darba devēji aicina jauniešu apdomāt savas izglītības un karjeras virzienus un iepazīt dažādu profesiju pasauli, lai izvēlētos potenciāli vērtīgu un pieprasītu arodu. LDDK eksperti apkopojuši informāciju par iespējām, izaicinājumiem, kas palīdzētu izvēlēties, pieaicinot arī reģiona uzņēmējus, kuri dalīsies pieredzē un sniegs ieteikumus, kas varētu būt noderīgi gan jauniešiem, gan citiem darba devējiem.

 

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina piedalīties iedvesmas seminārā par izglītības un karjeras iespējām Rīgas reģionā “Kur mācīsies Rīgas reģiona jaunieši?”.  

Diskusija norisināsies tiešsaistē 9.jūnijā, plkst. 10.00, klātesot LDDK ekspertiem, Rīgas reģiona uzņēmējiem, izglītības iestāžu pārstāvjiem, audzēkņiem un jaunajiem speciālistiem.

 

Lai piedalītos seminārā, aicinām reģistrēt savu dalību: http://ej.uz/kurmacities  

 

Diskusiju vadīs žurnālists Ansis Bogustovs.

 

Semināra laikā iepazīstināsim ar sekojošām tēmām:

•             Kādas ir darba tirgus tendences šobrīd un prognozēs ?

•             Kāds ir reģiona demogrāfiskais portrets ?

•             Kādas izglītības iespējas reģiona jauniešiem ?

•             ko un vai mācīties, lai nākotnē būtu pieprasīts darba tirgū ?

•             Kāds ir reģiona uzņēmējdarbības profils un darba spēka potenciāls ?

•             iespēja uzzināt 3 dažāda profila Pierīgas uzņēmumu veiksmes stāstus darba spēka piesaistē

•             iespēja uzzināt, kas notur jauniešus savā dzimtajā reģionā

•             iespēja uzdot jautājumus visiem semināra dalībniekiem

 

Šis būs jau sestais, noslēdzošais seminārs diskusiju ciklā, kurā plānoti kopā 6 pasākumi visos Latvijas reģionos, sniedzot iespējas reģionu uzņēmējiem uzrunāt sava novada jauniešus izvēlēties izglītības un karjeras iespējas savā reģionā. Veiksmīgai reģionu attīstībai nepieciešams profesionāli un kvalificēti darbinieki, tāpēc uzņēmēji labprāt iesaistās izglītības kvalitātes satura pilnveidošanā gan sniedzot ieteikumus mācību programmu pilnveidei, gan atverot savus uzņēmumus praktikantiem un īstenojot darba vidē balstītas mācības, kas ļauj audzēkņiem apgūt arodu jau reālos darba vides apstākļos.

 

Semināru būs iespēja vērot arī mūsu Facebook kontā: https://www.facebook.com/DVBmacibas  

 

Plašāka informācija:

Evita Vītola

Sabiedrisko attiecību speciāliste

ESF projekts Nr.8.5.1.0/16/I/001

“Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu

dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos”

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd