Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Organizācijas “Junior Achievement Latvia” finanšu pratības konkursu “Mana vārdnīciņa” un “Biznesa pasakas” rezultāti

Noslēdzies izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” (JA Latvia) sadarbībā ar Latvijas Banku un veikalu tīklu “Pepco” organizētais finanšu pratības konkurss 1.–4. klašu skolēniem “Mana vārdnīciņa” un 5.–9. klašu skolēniem konkurss “Biznesa pasakas”. Mācību gada laikā konkursiem tika iesniegtas 265 finanšu terminu vārdnīcas un 417 biznesa pasakas no 60 Latvijas skolām.

 

Konkursā “Mana vārdnīciņa” tiek apkopoti ekonomikas jēdzienu skaidrojumi, bērnu vārdiem izteiktie, nevis no grāmatas pārrakstītie. Vārdnīciņu veido 3 paaudzes: skolēni, vecāki, vecvecāki, skaidrojot dotos ekonomiskos jēdzienus no savas dzīves pieredzes. Ģimene palīdz sākumskolas skolēnam izprast saimnieciskās darbības pamatjēdzienus, patstāvīgi domāt, pieņemt lēmumus, iesaistīties diskusijā.

 

Pamatskolas skolēnu konkursā “Biznesa pasakas” vērtēšanas kritēriji bija pamatskolēnu ideju novatorisms un oriģinalitāte, kā arī finansiāli drosmīgākie darbi. Finālā apbalvoti 36 radoši interesantākie darbi.

 

Konkurss “Biznesa pasakas” tiek organizēts pamatskolas skolēniem, kas rosina apgūtās teorētiskās un ekonomiskās likumsakarības lietot dažādās dzīves situācijās un ietērpt pasakas formātā. Skolēni sacer biznesa pasakas ar laimīgām beigām, tās ilustrē vai citādi vizualizē. Konkursā var piedalīties jebkurš JA Latvia dalībskolu 5.–9. klašu skolēns.

 

Finanšu pratības konkursu darbus vērtēja finanšu ekspertu žūrija. “Mana vārdnīciņa” darbus – Latvijas Bankas speciālistu žūrijas komisija, bet “Biznesa pasakas” – pārstāvji no Latvijas Ekonomikas attīstības foruma, Konkurences padomes, Latvijas valsts mežiem, Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza, Latvijas Privāto vēsturisko ēku asociācijas un izdevniecības “Dienas mediji”.

 

Konkursu rezultātus skatīt>>> ŠEIT.

 

“Junior Achieviement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns: “Šie finanšu pratības konkursi ir iespēja skolēniem izpausties radoši un jau no sākumskolas vecuma palīdz izprast naudas vērtību un ekonomikas pamatsakarības. Skolā, ģimenē tiek rosinātas sarunas par naudu, tādējādi jau no pirmajām klasēm ieliekot fundamentu veiksmīgai dzīvei.”

 

Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē  www.jalatvia.lv

 

Informāciju sagatavoja:
Angelika Dembovska
Tukuma novada Izglītības pārvaldes
vecākā speciāliste

DMC Firewall is a Joomla Security extension!