Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Jaunumi Raksts Izglītības atbalsta centrs

 

berni 200xIzglītības atbalsta centra galvenais uzdevums ir sadarbība ar izglītības iestādēm, sniedzot atbalstu iekļaujošās izglītības ieviešanai, veicot krīzes situāciju risināšanu izglītības iestādēs, strādājot ar bērnu, klasi vai grupu, bērnu vecākiem un pedagogiem. Ja izglītības iestādē nav atbilstošu speciālistu, centra speciālisti veic izglītojamā intelektuālās un emocionālās sfēras izpēti. Balstoties uz izpētes rezultātiem, sniedz ieteikumus par atbalsta pasākumu piemērošanu mācību procesā, piedalās individuālā izglītības atbalsta plāna izstrādāšanas procesā, kā arī organizē izglītības iestāžu pedagogiem un izglītojamo vecākiem seminārus un lekcijas.

 

Pasākumi 2023./2024.m.g.

26.10.2023. 10.00.    Metodiskā diena  "Apzināt. Atklāt. Atbalstīt."

03.11.2023. 13.00.  Tiešsaistes informatīvais seminārs par pakalpojumu/terapiju pieejamību ārpus izglītības iestādes (noteikumi u.c. informācija)

14.11.2023. 11.00.   Tiešsaistes informatīvais seminārs par pakalpojumu/terapiju pieejamību ārpus izglītības iestādes (noteikumi u.c. informācija)

05.12.2023. 14.00.   Par atbalstu izglītības iestādēm, gatavojot dokumentāciju PMK, citi aktuāli jautājumi. Iepriekšēja pieteikšanās.

06.12.2023. 14.00.  Par atbalstu izglītības iestādēm, gatavojot dokumentāciju PMK, citi aktuāli jautājumi. Iepriekšēja pieteikšanās.

 

 

JAUNUMS! 

Izglītības atbalsta centrs piedāvā jaunu pakalpojuma veidu – atbalsta grupa pedagogiem un atbalsta grupa izglītojamo vecākiem.

Atbalsta grupa ir darbības forma, kur dalībnieki regulāri satiekas,un katram tiek dota iespēja dalīties pieredzē ar citiem grupas dalībniekiem un gūt jaunu pieredzi sev. Tā ir balstīta uz dalībnieku pašpalīdzības principu - darbojoties kopā, kopā pārvarēt grūtības, iegūt zināšanas un atbalstu.

 Atbalsta grupa dod iespēju dalībniekiem atklāti runāt un dalīties par savu pieredzi vai pārdzīvojumiem un uzzināt citu cilvēku pieredzi, pārliecināties, ka ir cilvēki, kuri izjūt līdzīgas jūtas un pārdzīvo līdzīgas situācijas dzīvē,dzirdēt citu cilvēku viedokļus par sev tuvu problēmu, iemācīties cienīt katra individualitāti, mācīties uzticēties un nevērtēt vienam otru, paust savas emocijas, būt uzklausītam, saprastam un pieņemtam, saņemt savstarpēju atbalstu, uzmanību, iedrošinājumu, izprast savas grūtības, rast spēku un cerību mainīt esošo situāciju, saņemt jaunu informāciju.

Izglītības atbalsta centra  psihologi uzsāk pieteikšanos uz atbalsta grupām novada izglītības iestāžu

  • izglītojamo vecākiem, kuru bērniem ir uzvedības grūtības- (psiholoģe I.Kapustina);  skat. sīkāk
  • pedagogiem par tēmu "Stresa menedžments"- (psiholoģe-D.Spade).   skat. sīkāk

Nodarbības notiks 1 reizi mēnesī, sākot ar februāri. Dalībnieku skaits grupā no 8 līdz 10 cilvēkiem.

 

Šobrīd grupas nav nokomplektētas, tāpēc vecākiem un pedagogiem, kuri pieteikušies uz atbalsta grupām, notiks individuālas psihologa konsultācijas  (par noteikto laiku un vietu psihologi ar katru sazināsies personīgi).

 

 

Dalība vecākiem un pedagogim atbalsta grupās ir bez maksas.

Aicinām interesentus pieteikties!

 


 

Speciālistu kontaktinformācija:

 

 Skolotājs logopēds

Daina Medne

  25442933

 daina.medne[at]tukums.lv

 atbalstacentrs[at]tukums.lv

 Speciālais pedagogs

Liene Stepiņa

  20016039

 liene.stepina[at]tukums.lv

 Psihologs

Iveta Kapustina

  27873747 

 iveta.kapustina[at]tukums.lv

 Psihologs

Dace Spade

 dace.spade[at]tukums.lv

 Psihologs Lelde Rumba  - šobrīd apmeklētājus nepieņem 

 Psihologs

Katrīne Dzene

 - šobrīd apmeklētājus nepieņem


 

Speciālistu izvērtējuma veidlapas

speciālais pedagogs

logopēds

 

Atbalsta pasākumu sniegšana ārpus izglītības iestādes

  Kārtība kādā iesniedz pieteikumu, pielikumi un terapijas/speciālistu pakalpojumu iespējas novadā

 

Izglītības atbalsta centra nolikums

Izglītības iestādes PIETEIKUMS (1.pielikums)

Bērna likumiskā pārstāvja PIETEIKUMS (2.pielikums)


Informācija par centru:

Tukuma novada Izglītības pārvaldē darbu uzsācis Izglītības iestāžu atbalsta centrs

    BUKLETS (PDF fails)


 Metodiskie materiāli:

www.visc.gov.lv

Valsts izglītības satura centra Speciālās izglītības nodaļa ir papildinājusi metodiskos ieteikumus par individuālo izglītības programmas apguves plāna sastādīšanu un īstenošanu, lai skolotāji un izglītības iestāžu atbalsta personāls varētu sekmīgāk plānot individuālo pedagoģisko darbību, veidot atbalsta pasākumus bērniem/skolēniem, kuriem ir daudzveidīgas un tajā skaitā speciālās izglītības vajadzības. Metodisko ieteikumu pielikumos piedāvājam skolotājiem un vecākiem plašāku informāciju par individuālo izglītības programmas apguves plānu izveidi, atbalsta plānošanas soļiem, atbalsta pasākumu nodrošināšanu.

Materiāla pielikumos atrodami arī individuālo izglītības programmas apguves plānu un uzvedības atbalsta plāna paraugi, kā arī izveidota skolēna prasmju izvērtēšanas karte, lai skolotāji/speciālisti varētu novērot un novērtēt ikviena skolēna prasmes, emocijas/uzvedības izpausmes dažādās situācijās/vidēs (klasē, ārpus tās u. c). Materiāli veidoti ar mērķi, lai palīdzētu skolotājiem un speciālistiem izprast, kā plānot pedagoģisko darbību un veidot atbalsta pasākumus vēlamo mācīšanās rezultātu sasniegšanai.

 Materiāla pielikumos ir iekļauts Vācijas federālās zemes Saksijas – Anhaltes speciālās izglītības pedagogu asociācijas pārstāvju apkopots atbalsta plānošanas ideju katalogs pirmsskolas un pamatskolas vecuma bērniem/skolēniem ar autiskā spektra traucējumiem: skolotāju/speciālistu/autisma grupas labie prakses piemēri – individuālie izglītības programmas apguves plāni, atbalsta pasākumi, metodes, skolotāju rīcības soļi.

Materiāls izmantojams skolotājiem, atbalsta speciālistiem, vecākiem un visiem interesentiem.

Autors: Laima Zommere

 

Atgādnes:

 Matemātika 1.klasei

 Matemātika 2.klasei

 Matemātika 3.klasei

 Matemātika 4.klasei

 

 Tēmas latviešu valodas atgādnēm

 Latviešu valoda 1.klasei

 Latviešu valoda 2.klasei

 Latviešu valoda 3.klasei

 Latviešu valoda 4.klasei

 

 


 

Semināri/ vebināri un lekcijas:

Lekcija Tukuma, Engures un Jaunpils novadu izglītības iestāžu pedagogiem un atbalsta personālam (21.10.2020.)

Darba kārtība

A.Miksona prezentācija "Krīzes emocionālās reakcijas un psihosomatika" (PDF)

A.Miksona prezentācija "Aizsardzības mehānismi" (PDF)

 

Vebinārs (26.10.2020)

Prezentācija par individuālo izglītības plānu izstrādi, balstoties uz Ministru kabineta 19.11.2019 noteikumiem Nr.556 "Prasības vispārējās izglītības iestādēm, lai to īstenotajās izglītības programmās uzņemtu izglītojamos ar speciālām vajadzībām" (PDF)

 

 

 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!