Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Jaunumi Raksts Projekta Nr. 8.3.2.2/16/I/001 aktivitātes Tukuma 2. pamatskolā jūnijā

Vasaras dienas nometne "Izzini Latviju!"

 

Sākoties vasaras brīvlaikam, ESF projekta “Atbalsts izglītojamo kompetenču attīstībai” ietvaros, no 4. līdz 8.jūnijam  Tukuma 2. pamatskolā notika pasākums „Vasaras dienas nometne “Izzini Latviju!” " ar mērķi iedrošināt skolēnus apmeklēt dažādas skolēniem piedāvātās nometnes vasaras periodā, izspēlējot vienas dienas “nometni”.

 

Katru dienu vasaras aktivitātēs piedalījās 30 skolēnu no sākumskolas klasēm dažādās izglītojoši - radošās darbošanās pieturās: viktorīnā ”Mana Latvija” par dabas, pētīja Latvijas vēstures un kultūras vērtībām, iepazina Latvijas zivis un piedalījās makšķerēšanas sacensībās, izspēlēja spēli ”Labu apetīti mežā” par to, ko ēd dažādi dzīvnieki, ar krāsainām smiltīm uzbūra glezniņas, kā arī izspēlēja draudzības spēles.

 

Pēcpusdienās skolēni devās izzināt Latvijas dabas daudzveidību:

1.klašu skolēni Jaunmoku pils apkārtnē  apguva pirmās iemaņas dzīvnieku atpazīšanā un ūdens dzīvnieku pētniecībā, iepazina pļavas augus un veidoja dabas glezniņas.

 

    

 

2. un 3.klašu skolēni devās ekspedīcijā pa Viesatas upītes dabas taku.

 

4. un 5.klašu skolēni, izstaigājot Ķemeru purva taku, uzzināja kā veidojas purvs, kas aug un dzīvo purvā. Skolēni ar sajūsmu atzina, ka, lai labāk iepazītu mūsu Latvijas dabu, šādas nodarbības ir interesantas, aizraujošas un noderīgas.

 

    

 

Nodarbības organizēja SIA ”Dabas pēddziņi” Baibas Latves un viņas palīgu vadībā.   Paldies mūsu skolotājām, kas atbalstīja un līdzdarbojās ar skolēniem, Lienei Mētrai-Meijerei, Ilzei Gabaliņai, Līgai Ozolai, Ainai Reķei, Sandrai Jansonei, Ingai Lapiņai, Inetai Mežniecei, Evitai Skavronskai, Diānai Kovaļovai, Sanitai Apinei un Sanitai Baumanei.

 

 

Anda Dobele

Tukuma 2.pamatskolas skolotāja

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd