Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde "Karlsons" saņēmusi novērtējumu "Pedagogam draudzīgākā iestāde 2018"

2018.gada 7.decembrī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) svinīgi piešķīra statusu "Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2018" pasniedzot goda plāksnes 6 izglītības iestādēm, kuru vadītāji – darba devēji – piedalījās arodbiedrības rīkotajā konkursā, lai novērtētu pedagogu darba apstākļus.

Starp laureātiem, kuri saņēma šo apbalvojumu, arī Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde "Karlsons" .

 

Šogad, Latvijas simtgades gadā konkursa apbalvošanas ceremonija norisinājās īpaša vietā - Latvijas Republikas Saeimas Baltiešu zālē, kur izglītības iestādēm balvas pasniedza Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti: Marija Golubeva, Evija Papule, Iveta Benhena-Bēkena, Anita Muižniece un Ilmārs Dūrītis.

 

    

 

 

Konkursā tika vērtētas 16 izglītības iestādes. Konkursa žūrija, viesojoties katrā no šīm iestādēm, vērtēja pedagogu sociālo drošību un darba koplīgumu, darba organizāciju, infrastruktūru, darba kvalitātes veicināšanas un personīgās izaugsmes iespējas, darba drošību, aizsardzību, mikroklimatu un savstarpējās attiecības, reputāciju, atalgojumu.

 

 

 

 

 

Plašāk par konkursu lasi šeit!

 

 

LIZDA konkursa mērķis ir veidot darba devēju lielāku izpratni par cienīgiem darba apstākļiem pedagogiem, rosinot darba vides pilnveidi, lai tā kvalitatīvi nodrošinātu pedagogu profesionālo darbību, personīgās izaugsmes iespējas un apmierinātu sabiedrības vajadzības pēc kvalitatīvas izglītības.

Par pedagogiem draudzīgu var uzskatīt izglītības iestādi, kurā izveidota sakārtota sociālā, fiziskā un informatīvā vide.

 

 

 

Sagatavoja

Agnese Matvejeva

Tukuma novada Izglītības pārvaldes

izglītības darba vecākā speciāliste

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd