Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums AS „Sadales tīkls” filmu parkā Cinevilla organizēja projektu “Viena diena drošībai”

cinevilla

Ceturtdien, 19. septembrī Tukuma, Engures un Jaunpils novadu 3. un 4. klašu audzēkņi piedalījās projektā “Viena diena drošībai”, ko filmu parkā Cinevilla organizēja AS “Sadales tīkls”. Pasākumā  bērni viegli saprotamā veidā praktiski iepazinās ar dažādu dzīves situāciju būtiskākajiem drošības jautājumiem.

Atsaucoties AS  “Sadales tīkls” iniciatīvai, pasākumā piedalījās un par dažādiem sadzīves drošības aspektiem stāstīja arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Ceļu satiksmes drošības direkcija, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Latvijas Banka, LR Tiesībsarga birojs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kā arī biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” un uzņēmumi VAS “Latvijas dzelzceļš”, AS “Latvijas valsts meži” un AS “Gaso”.

 

Pasākuma laikā bērniem bija gan unikāla iespēja tuvumā aplūkot pasākumā pārstāvēto organizāciju operatīvo dienestu transportu – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu automašīnu, policijas automašīnu, elektriķu operatīvās darba brigādes automašīnu, gāzes avārijas dienesta automašīnu, gan arī spēlēt dažādas izglītojošas drošības spēles, pildīt testus un piedalīties dažādās citās aktivitātēs. Pasākuma laikā skolēni apguva drošības nosacījumus sliežu ceļu tuvumā, mācījās kļūt par atbildīgiem ceļu satiksmes dalībniekiem, guva priekšstatu par pirmās palīdzības sniegšanas pamatiem tipiskākajos sadzīves nelaimes gadījumos, uzzināja vairāk par ugunsdrošību un pareizu rīcību dažādās ārkārtas situācijās, apguva gāzes un elektrodrošības jautājumus, mācījās, kādas ir skaidras naudas drošības pazīmes, kā droši rīkoties ar naudu un to uzglabāt, uzklausīja Cūkmena padomus, kā saglabāt tīrus mežus, kā arī pārbaudīja savas zināšanas par rotaļlietu un izklaides pakalpojumu drošumu un uzzināja vairāk par bērnu tiesībām un pienākumiem. 

Ierodoties uz pasākumu, visas klašu grupas saņēma īpašu lapu, kurā jāsavāc atzīmes no katra uzņēmuma vai organizācijas stenda par noklausīto drošības prezentāciju.

Drošības aktivitātes norisinājās filmu parka Cinevilla āra laukumos, Vidusvecvagaros, Slampes pagastā, Tukuma novadā, no plkst. 10.00 līdz plkst.14.00. Pēc tam no plkst. 14.00 līdz 14.30 skolēni tika aicināti aplūkot drošības dienestu operatīvās automašīnas. 

Bērnu drošības izglītības pasākums “Viena diena drošībai” notika jau sesto gadu. Iepriekš pasākums ir ticis organizēts Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā, Ogrē un Līvānos. Projektu Tukuma novadā organizēja AS “Sadales tīkls” sadarbībā ar Tukuma novada Izglītības pārvaldi un Producentu grupu “Namejs”.

 

Egita Slavicka

AS „Sadales tīkls”

Komunikācijas projektu vadītāja

 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd