Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Ideju diena datorikas skolotājiem

16. martā Tukuma novada 7.-12. klašu datorikas un programmēšanas skolotāji piedalījās pasākumā “Risinājumi jēgpilnai tehnoloģiju mācīšanai”, ko organizēja Riga Business School.

Pasākumu atklāja Raimonds Lapiņš- valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos, Jānis Grēviņš- Riga Business School direktors un  Kārlis Strautiņš-  Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs.

Sākumā skolotājiem bija iespēja dzirdēt trīs iedvesmas stāstus no Latvijas un ārzemēm. Ar savu pieredzi dalījās Douglass Kiangs (Douglas Kiang) no ASV, kuram ir vairāk nekā 28 gadu pieredze, mācot STEM tēmas cilvēkiem dažādos vecumos un līmeņos. Izglītības aktīvists Mārts Aro (Märt Aro) no Igaunijas dalījās pieredzē par inovācijām izglītībā un riskiem, kas ar to ir saistīti. Savā pieredzē robotikas un programmēšanas apmācībā dalījās arī Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra direktors Edgars Bajaruns.

Pasākuma turpinājumā skolotāji apmeklēja dažādas praktiskās nodarbības: Kā mācīt programmēšanu pēc CS50 Classroom materiāliem; Prototipēšanas izaicinājumi skolā; Tehnoloģiju izmantošana starpdisciplinārā mācību projektā; Hakatons kā alternatīva mācīšanās metode skolā; Dažādu digitālo rīku izmantošana datorikas apguvē pamatskolā; u.c.

Pasākums noslēdzās ar ekspertu diskusija “Tehnoloģiju mācību jomas skolotāja loma, izaicinājumi un iespējas”. Eksperti un zālē klātesošie pedagogi diskutēja par problēmām tehnoloģiju mācību priekšmetu pasniegšanā,  kā un kur meklēt risinājumus dažādiem izaicinājumiem mācību darbā.

Tehnoloģiju mācību jomas koordinators un

datorikas un programmēšanas pedagogu līderis Uģis Bērziņš

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd