Tukuma novada Izglītības pārvalde

Sākums Tukuma mūzikas skolas audzēkņu panākumi

Ir izskanējis XXII Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss, kurā piedalījās 180 jaunie mūziķi 15 instrumentu grupās, pārstāvot 49 mūzikas skolas. Šogad konkursā uz Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielās zāles skatuves uzstājās arī seši Tukuma Mūzikas skolas audzēkņi. Pedagoga Māra Rozenberga klasi pārstāvēja  Māra Kroņkalne (trompete), Rolands Kroņkalns (eifonijs) un Česlavs Volkovs (eifonijs), savukārt pedagoga Aivara Spriguļa sitaminstrumentu spēles klasi pārstāvēja Emīls Lisovs, Markuss Bite un Ilze Tišlere. Uz konkursu līdzi audzēkņiem devās arī koncertmeistares Mārīte Folkberga, Daina Dzene, Inguna Grīnvalde un Natālija Župerka.

Konkursa rīkotāji bija izvēlējušies grūtu un tehniski sarežģītu obligāto repertuāru. Visi dalībnieki, neatkarīgi no vecuma un pieredzes, uzstājas vienā grupā. Tradicionāli konkursu vērtēja starptautiska žūrija.

Tukuma Mūzikas skolai arī šogad konkursā labi panākumi. Mūsu trompetiste Māra Kroņkalne ieguva 2.vietu. Lepojamies, jo Māra bija vislabākā savā grupā (žūrija pirmo vietu trompešu grupā nepiešķīra). Mūsu konkursants Česlavs Volkovs ieguva  3. vietu, izceļoties ar skaistu eifonija spēles toni un muzicēšanas prasmi. Rolands Kroņkalns  konkursā piedalījās pirmo reizi. Sitaminstrumentālistu grupā 3.vietu ieguva Emīls Lisovs.

 

Prieks bija klausīties visu mūsu audzēkņu uzstāšanos, dzīvot līdzi viņu satraukumam un arī panākumiem. Liela pateicība pedagogiem Mārim Rozenbergam un Aivaram Sprigulim par neatlaidīgo darbu ar audzēkņiem. Paldies arī koncertmeistarēm Dainai Dzenei, Natālijai Župerkai, Marītei Folkbergai un Ingunai Grīnvaldei par ieguldīto darbu.

 

Konkursa noslēgums un Laureātu koncerts “Bravo – bravissimo!” notiks Latvijas Universitātes Lielajā Aulā 2017. gada 4 .martā.

 

 

Tukuma Mūzikas skolas direktore Ligita Zemniece

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd